Den norske juryen i Embla består av Anya Seeberg Liaaen (fra venstre), Lars Petter Bartnes og Even Ramsvik. (Foto: Norges Bondelag)

Klart for nordisk toppoppgjør i mat

Torsdag 24. august skal de beste aktørene innen matproduksjon og matformidling i Norden kåres. Da skal vinnerne av den nyetablerte matprisen Embla offentligjøres i København.

Publisert

Prisutdelingen skjer i forbindelse med arrangementet «Better Food for More People» under «Copenhagen Cooking».

De nordiske bondeorganisasjonene står bak prisen, der målet er å styrke en felles nordisk matidentitet og -kultur, og samtidig øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.

Sterke finalister

Det er nominert kandidater fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene, i tillegg til Ålandsøyene – fordelt på sju kategorier.

De som kjemper om å nå helt til topps fra Norge er:

Tingvollost - Årets mathåndverker (Møre og Romsdal)

Fjellgris fra Valdres, Stølsvidda - Årets råvareprodusent (Hedmark og Oppland)

North Sea Salt Works - Årets matgründer (Møre og Romsdal, øya Gossen)

Geitmyra matkultursenter - Årets mat til barn og unge (Oslo)

Matmagasinet NORD - Årets matformidler (Oslo)

Røros ved Rørosmat BA og Destinasjon Røros - Årets matdestinasjon (Trøndelag)

Hurtigruten - Årets mat til mange (Troms)

Gode norske vinnersjanser

Det er ingen tvil om at kandidatene fra de nordiske landene holder en høy kvalitet og at konkurransen for å vinne frem er hard. Likevel har jurymedlem og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, tro på norske vinnersjanser.

– Norge har helt klart gode vinnersjanser i flere av kategoriene med våre gode produsenter av både råvarer, foredling og formidling, mener Lars Petter Bartnes.

En felles nordisk jury vil avgjøre hvem som går av med seieren i de ulike klassene.

Den norske juryen består av kokk Even Ramsvik, redaktør Anya Seeberg Liaaen (Matmagasinet Nord) og Lars Petter Bartnes (leder i Norges Bondelag).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS