Illustrasjonsfoto: Mills
Illustrasjonsfoto: Mills

Lanserer forsøksordning for skolemat

I høst skal det gjennomføres en prøveordning der 100 barn på Gjellerås skole i Skedsmo får matpakker levert hjem til seg hver morgen og tre skoleklasser får dem levert direkte til skolen.

Publisert

Prøveordningen gjennomføres av Mills for å avdekke i hvilken grad en slik matpakkelevering kan legge grunnlaget for en ny skolematordning for norske elever.

Behov for en nasjonal skolematordning

Mills AS ønsker å rette fokus på behovet for en ny, nasjonal skolematordning. Riktig ernæring har direkte påvirkning på den læringen som skjer i løpet av skoledagen.

Både energinivå og evne til å konsentrere seg endrer seg umiddelbart etter et sunt og godt skolemåltid.

Behovet for en skolematordning er godt dokumentert, og eksempler fra inn- og utland viser at skolematordninger øker trivsel, læringsutbytte og kan bidra til å utjevne sosiale forskjeller.

Mange har ikke matpakke

Selv om mange barn har med seg mat hjemmefra, er det også mange som ikke har det.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Mills oppgir kun 2 av 10 skoleansatte at alle elevene alltid har med seg matpakke på skolen. 1 av 4 av de som jobber på ungdomsskolen er direkte bekymret for hvorvidt elevene får i seg tilstrekkelig næring, heter det i en pressemelding fra Mills.

Undersøkelsen vil i sin helhet bli lagt frem på arrangementet på Gjellerås barneskole på Skjetten i Skedsmo i dag, tirsdag 15. august.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS