Illustrasjonsfoto: Pressefoto fra Fremtidsmat/Sandra Cunningham (MAX Imagelibrary)

Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg

Helseminister Bent Høie åpner og er en av dem som deltar på konferansen «Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg» i Oslo 13. og 14. september.

Publisert

Konferansen holdes på Høgskolen i Oslo og Akershus i Pilestredet.

Bent Høie deltar (Foto: Regjeringen)

– Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen, sier kompetansemegler i næringsklyngen Fremtidsmat, Anne Marit Rødland.

Temaer

Dette er noen av temaene som skal tas opp under konferansen:

* Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?

* Helsefremmende mat

* Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?

* Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold

* Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien

* Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?

* Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?

* Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

Næringsklyngen Fremtidsmat

Næringsklyngen Fremtidsmat har en god spredning av medlemmer fra Orkla og Fjordland, til mindre bedrifter som Holli Mølle, Askim frukt og bær og Det glutenfrie verksted, i tillegg til medlemmer fra en rekke kunnskapsmiljøer, som for eksempel Nofima, NMBU og Norges Vel.

– I rollen som kompetansemegler jobber jeg med å styrke samarbeidet mellom bedriftene i klyngen og forskningsmiljøer, og tilrettelegge for innovasjon og utvikling i klyngen. Målet er å få frem mange gode innovasjons- og utviklingsprosjekter. Dette er en utrolig spennende rolle og det er ordentlig moro å reise rundt å besøke små og store medlemsbedrifter. Klyngen har tilholdssted i regionen Oslo, Akershus og Østfold, opplyser Rødland.

Les mer på Fremtidsmat.no

Her kan du se hele programmet, og melde deg på, «Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg» i Oslo 13. og 14. september. Siste frist for påmelding til konferansen er 31. august.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS