Sara Johansson og Svein Trandem skal lede den nye restauranten Einer i Oslo, som åpnes i begynnelsen av september. (Foto: Einer)

Duft av Einer i hjertet av Oslo

Sara Johansson og Svein Trandem, med bakgrunn fra blant annet Ekstedt og Maaemo, skal lede en ny restaurant med bar i Oslo. Den første uka i september åpner dørene på restaurant Einer, mens vinbaren Einbar åpnes i begynnelsen av oktober.

Publisert
Restaurant Einer ligger i Prinsens gate i Oslo. (Foto: Restaurant Einer)

Johansson og Trandem har erfaring fra en rekke topprestauranter i Skandinavia, som blant annet Ekstedt, Maaemo, Palace Grill, Kadeau og Arakataka.

– Einerbær og duften av einer assosieres med middag og fest, og har vært brukt i det skandinaviske kjøkken gjennom flere århundrer. På restaurant Einer vil kjærlighet til mat, kultur og norsk natur stå i fokus, sier kokk og daglig leder Svein Trandem.

Sara Johansson skal lede Einbar, mens Svein Trandem er kjøkkensjef og daglig leder for Restaurant Einer. (Foto: Restaurant Einer)

Vinbar i potetkjelleren

I et hus fra 1600-tallet møtes det historiske Oslo og det moderne Skandinavia.

– I det åpne kjøkkenet skal gamle matlagingstradisjoner som røyking, gjæring, salting og sylting ivaretas i en meny som kommer i fire eller seks serveringer, sier Trandem.

Nede i den gamle potetkjelleren, åpner vinbaren Einbar, der det blir plass til om lag 60 gjester.

Her serveres viner i et unordisk miljø, viner håndplukket av Sara Johansson, som blant annet har bakgrunn som sommelier på Maaemo.

Einbar

Nå legges siste finpuss før åpningen av Restaurant Einer. (Foto: Restaurant Einer)

– Da vi så at det fulgte en gammel potetkjeller fra 1600-tallet med bygården, kunne vi ikke la være å lage en vinbar. I tillegg er det et egnet lokale for forskjellige eventer og bedriftsarrangement. Uansett om du har så lyst på en klassiker fra Burgund eller den vinen fra Øst-Europa som ingen har hørt om, så kommer du til å finne noe du liker på Einbar. I Einbar vil vi også servere mat, påpeker Sara Johansson.

– Svein Trandem og Sara Johansson er to av de mest begavede menneskene jeg har hatt ansatt i min restaurant. Det er bare å gratulere Oslo med en ny spennende restaurant. Einer kommer garantert til å bli en av byens ledende restauranter, uttaler sier Niklas Ekstedt, en av Sveriges mest anerkjente kokker, og som blant annet er med i TV-programmet «En bit av Norden» på TV2.

Kortreist i Kvadraturen

Grønnsaker og andre råvarer plukkes eller kjøpes inn fra bønder i nærheten av hovedstaden, og alle leverandørene er nøye valgt ut fra kriterier om økologisk matproduksjon og best mulig dyrevelferd.

– Før i tiden ble alle deler av dyrene utnyttet og ulike metoder ble benyttet, for å lagre den verdifulle maten gjennom den lange vinteren. I dag er verken sylting, røyking eller fermentering nødvendig, men det er en viktig del av vår mattradisjon som vi mener fortjener å leve videre, sier Trandem.

Duoen har som mål å sette fart på mat og vinscenen i Kvadraturen, som i mange år har vært et av de minst spennende områdene i Oslo.

– I det siste har bydelen begynt å blomstre med tilkomsten av nordiske designbutikker og flere serveringssteder. Vårt mål er at Einer vil bidra til at Kvadraturen blomstrer enda mer, sier Trandem.

Disse står bak restauranten

Trandem har med seg to andre hedmarkinger som gründere og eiere for den nye restauranten.

De er Robert Udnesseter (sønn av dem som driver Sanngrund veikro, nylig kåret til Norges beste veikro) og Øyvind Eng (styreleder med en stor interesse for det kulinariske).

Eng og Trandem har hatt en ambisjon om å starte restaurant siden de var 17-18 år. Nå skal drømmen oppfylles.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS