Illustrasjonsfoto: Det Norske Måltid
Illustrasjonsfoto: Det Norske Måltid

Rekordpåmelding til Det Norske Måltid

Satsingen på norsk mat lykkes. Nesten 300 produkter er sendt inn til Det Norske Måltid for smaking og vurdering før 13 heldige i hver sin kategori går av med seieren i februar 2021.

– Det er rekordmange påmeldte, og det viser at satsing på kvalitetsprodukter med Norges unike råvarer lønner seg, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

* Rekordpåmelding, nær 300 påmeldte til Norges viktigste matpris.

* Det Norske Måltid støtter opp under regjeringens satsing for å gjøre Norge til en Matnasjon innen 2030.

* Konkurransen hever nivået på norsk mat – flere av produsentene deltar med nye eller i noen tilfeller forbedrede produkter basert på tidligere tilbakemeldinger.

Det første nåløyet

Denne uken ligger det ostehjul, spekemat, kjeks, lefser, sidere og så mye mer utover en rekke bord på Måltidets Hus i Stavanger. Første nåløye skal passeres for de rekordmange påmeldte til Det Norske Måltid 2020.

Kokker, sommelierer, bakere og matambassadører skal i løpet av uka avklare hvilke delfinalister som går videre i hver av de 13 kategoriene.

– Vi har pakket ut så mange spennende produkter, og jeg gleder meg til å se hvilke som går videre. Og når juryen er ferdige så hender det jo at vi får smake litt vi andre og, sier Kristin Austigard.

Alle delfinaler i Oslo

De siste årene har konkurransen reist rundt i Norge for å arrangere delfinaler.. Dette året blir det derimot annerledes grunnet covid-19. Som følge av ulike restriksjoner vil alle delfinaler arrangeres i Oslo 15. til 17. september. Det betyr at delfinalistene skal konkurrere på nytt igjen i Oslo, og skal bli til tre finalister i hver kategori, totalt 39 finalister.

– Vi skulle jo så gjerne ha reist rundt og vist frem landet og hvor de mange produsentene bor og arbeider, men med dagens usikre situasjon rundt covid19 så er det vanskelig å gjennomføre. Når det er sagt så ser vi jo at deltakerne er ivrige, uansett hvor i landet de befinner seg, og det er deltakere både fra nord og sør, øst og vest, noe vi synes er fantastisk, sier Austigard.

Matnasjonen Norge

Illustrasjonsfoto: Det Norske Måltid
Illustrasjonsfoto: Det Norske Måltid

Hun er glad for produsentene ser verdien av å delta, og at mangfoldet og engasjementet gir en tyngde til prisutdelingen. Det Norske Måltid er et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et av de konkrete tiltakene for å gjøre Norge til en matnasjon innen 2030.

Den endelige finalen arrangeres i det som kan kalles en stjernehelg innen mat i Norge. Fredag 5. februar arrangeres Det Norske Måltid, fredag og lørdag 5.-6. februar er det duket for ASKO servering NorgesCup for kokk- og servitørlærlinger, Gladmat inviterer til matfest og det hele avsluttes mandag 8. februar med utdeling av stjerner fra Guide Michelin. Og alt skjer i Stavanger.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS