Chargo i bruk på Thon Hotel Storo. (Foto: Chargo)

Utleie av mobilladere, en viktig del av den nye digitale infrastrukturen

Du har kanskje sett dem, små stativer med ladestasjoner («powerbanks») i restauranten eller på bardisken.

Publisert
Chargo.

I Norge er det nå over 600 ladestasjoner, og hundrevis av folk bruker dem hver dag. Oslo har det største nettverket av ladestasjoner, men nå tar også Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger ladegrep.

Chargo er en delingstjeneste som lar deg leie en fulladet powerbank som du enten kan bruke på stedet, eller levere til hvilken som helst annen stasjon i nettverket.

Chargo, som driver utleie av mobilladere i hele landet, ble en viktig del av den nye digitale infrastrukturen.

Har leid ut over 50 000 powerbanks under pandemien

Pandemien ble en akselerator for digitalisering av samfunnet. Den nye normalen og den foretrukne bestillingsmåten på grunn av smittevern var bruk av QR-koder, som gjorde en oppladet mobil til et viktig element i serveringen. Også grunnet smittevern så valgte mange serveringsteder å innføre en policy om å ikke håndtere gjesters telefoner, som forsterket behovet for en alternativ ladeordning.

Even Moss Lundemo. (Foto: Chargo)

Chargo har utplassert små stasjoner av mobilladere på strategiske steder. Stasjonene er å finne på restauranter, hoteller, flyplasser, togstasjoner, skisteder, kiosker, puber og andre steder hvor folk ferdes.

Økende trend

I servicebransjen får ansatte stadig forespørsler fra gjester om å lade mobilen.

Mange i bransjen synes det er ubehagelig å ta ansvar for andres mobiler, spesielt på steder med høyt tempo og mye trafikk.

Gjester ønsker dessuten helst å bruke mobilen mens den lades, slik at de kan holde seg oppdatert på sosiale medier og dele sine opplevelser med venner.

Vanskelig med utladet mobil

Chargo.

– Selv om mange utesteder sørger for utbedring i form av flere stikkontakter, er flaskehalsen at folk ikke går rundt med ladeledning i lomma. Uten en ladet mobil kommer du ikke langt i dagens digitale samfunn, og det er viktig at det også tilrettelegges for at folk skal få lade på farten, raskt og enkelt. Det er akkurat dette vi løser på en vinn-vinn måte med våre partnere, sier daglig leder i Chargo, Even Moss Lundemo.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS