Skogholt åpner ny ølbar i Oslo

Med øl-sommelier Linda Merete Skogholt i spissen skal To Øl/Brus åpne i Osterhaus gate i Oslo i februar 2017. Skogholt er en av en håndfull i Norge med tittelen «International Beer Sommelier».

Publisert

– Det er bryggeriet To Øl i Danmark under navnet Brus, som er To Øls brewpub i København, og meg selv, som sammen eier baren, som snart skal åpnes, forteller Skogholt.

Brus Oslo åpner i et lokale på 65 kvadratmeter i Osterhaus gate 11, nær Kulturhuset og Youngstorget, der omkring 25 kraner primært vil selge mikrobryggede øl og craft-cocktails fra To Øl og Brus. Tidligere på dagen vil baren også ha kaffe på kannen, frisksmurte sandwicher og litt til den som ønsker noe søtt.

Tore Gynther, Morten Bruun og Tobias Emil Jensen har hatt suksess i Danmark. Nå skal Oslo erobres.
Tore Gynther, Morten Bruun og Tobias Emil Jensen har hatt suksess i Danmark. Nå skal Oslo erobres.

Miniversjon av Brus København

Konseptet er å lage en miniversjon av Brus København, altså bare en ren ølbar som serverer øl og cocktails fra Brus København, samt øl fra To Øl, samt noen gjestelinjer.

Her kan du lese mer om BRUS København

Baren vil være åpen på dagtid, med kaffe og sandwicher til de som ønsker det.

Har vokseverk og «utenlandstrang»

Folkene bak bryggeriet To Øl og baren Mikropolis åpnet i mai måned i år bryggpuben Brus; et 750 kvadratmeter stort bryggeri, bar, kaféshop og restaurant midt på Nørrebro i København. Her blir det brygget, kokkelert, festet, testet og spist i lange baner.

«Men Brus vil ikke sitte stille på Nørrebro, og har allerede fått både vokseverk og «utenlandstrang». I starten av 2017 er Brus klar til å rykke nordpå for å åpne Nordens kanskje minste håndtverksølbar i Norge», heter det i en pressemelding.

For To Øl og Brus er Norge et naturlig neste skritt.

Linda Merete Skogholt er en av en hpndfull i Norge med tittelen «International Beer Sommelier».
Linda Merete Skogholt er en av en hpndfull i Norge med tittelen «International Beer Sommelier».

Nå erobres Norge

– Norge har vist stor interesse for To Øl de siste årene, og kjøper blant annet en del «Reparationsbajer». Norge gjennomgår den samme håndverksølrevolusjonen nå, som vi har sett i Danmark og Sverige de seneste fem til sju årene. Det er en interessant utvikling, som kaller på flere kompromissløse drikkevarer forteller direktør og medeier, Tore Gynther.

Bak Brus Oslo står en partnerskapskrets av nevnte Gynther, Tobias Emil Jensen og Morten Bruun (som alle står bak Brus på Nørrebro) – i tillegg til Skogholt.

Superutdannet daglig leder

Linda Merete Skogholt blir medeier, og også som daglig leder.

Hun har en bakgrunn i bar- og restaurantbransjen, har arbeidet med salg og distribusjon av øl i mange år, og har flere sommelier-utdannelser bak seg, deriblant øl-sommelier fra Beer Academy London, vin-sommelier fra NSU Norway, sake-sommelier fra SSA og øl-sommelier fra Beverage Academy Norway.

– Slik sett er Linda Merete Skogholt sannsynligvis den personen utenfor To Øl som har størst kjennskap til To Øl og deres produkter, mener Tore Gynther, Tobias Emil Jensen og Morten Bruun.

– Kunne ikke si nei

– Jeg oppdaget for flere år siden Gynther og Jensens sin evne til både å brygge kickass-øl og å lage et «superfett» visuelt uttrykk, samt Bruuns evne til å blende de beste cocktailene på Mikropolis. Dette bringer de også videre med seg inn i Brus. Med tanke på det, og at de alle er helt fantastiske karer som jeg samarbeider veldig godt med, kunne jeg simpelthen ikke si nei til å bli partner i Brus Oslo, og også en del av teamet i To Øl og Brus København, sier Linda Merete Skogholt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS