Vinneren av den norske finalen av Havana Club Cocktail Grand Prix 2018, Maxime Verrier.

Til topps i bartenderkonkurranse

Maxime Verrier (30) fra baren ISM i Oslo gikk helt til topps i konkurransen om å lage Norges beste cocktail med den cubanske romen Havana Club.

Publisert

Nå reiser han til den globale i finalen på Cuba, som arrangeres i månedsskiftet mai-juni.

– Konkurransen en var tøff. Alle finalistene laget meget gode cocktailer og presenterte dem på en flott måte. Det vil bli utfordrende å hevde seg i den globale konkurransen, men jeg lover å gjøre mitt beste, sier den lykkelige vinneren, som fylte 30 år to dager etter konkurransen.

Inspirert av gatekunst

Vinnercocktailen, Arrugas, er inspirert av gatekunst-prosjektet «The wrinkles of the city», som den cubansk-amerikanske kunstneren Jose Parla og den franske fotografen JR samarbeider om. De har portrettert 25 eldre innbyggere på bymuren i Havana. Portrettene avviker fra propaganda-portrettene som tidligere representerte gatekunsten i Cubas hovedstad.

– Cocktailen var i seg selv veldig god og annerledes enn de andre. I tillegg holdt Verrier en av de beste presentasjonene. Men det var nok hvordan han angrep oppgaven og hans tolkning av det moderne Havana, som imponerte juryen, inkludert meg selv, mest. Jurymedlemmene har alle vært på Cuba flere ganger. Når vi likevel får ny informasjon og lærer noe nytt, er det svært imponerende, konkluderer jurymedlem Chris Grøtvedt.

Se oppskriften på vinnerdrinken lengre ned i saken

Høyt nivå

30 bartendere fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger hadde meldt seg på den prestisjefylte Havana Club Cocktail Grand Prix 2018. Konkurransen arrangeres annet hvert år.

Temaet for årets konkurranse er «Cuba Moderna». Deltakerne skal ta pulsen på dagens Cuba, mikse en cocktail som er enkel å lage og som er basert på autentiske cubanske ingredienser, mikseteknikk og kultur. Cocktailene skulle også bære preg av kandidatenes egen kulturarv og personlige smak.

– Det var høyt nivå på kandidatene, og en jury på fire hadde en krevende oppgave med å velge ut de ti finalistene, forteller merkevaresjef i Pernod Ricard Norge AS, Tina Stangnes.

Dette var deltakerne i den avgjørende finalerunden i den norske finalen:

Lene Talmatch Lukket Selskap / Bergen
Marius Østby / No Stress / Bergen
Malin Stavsøien / Vaskeriet / Bergen
David Jancura / Bettola / Oslo
Tomas Ricciardi / Bettola / Oslo
Felice Capasso /Thief / Oslo
Maxime Verrier / ISM / Oslo
Egil Örn Hermannsson / Aku Aku / Oslo
Synne Anine Selstad / Babel / Oslo
Pete Shaw / Vinyl / Bergen

Vinnerdrinken Arrugas.

Verdig vinner

Finalen ble arrangert på Brick Lane Cafe i Oslo.

– Finalistene holdt et meget høyt faglig nivå, og la for dagen stor kreativitet og engasjement. Det var virkelig vanskelig å kåre den beste. Verrier trakk det lengste strået og er derfor en veldig verdig vinner, sier Stangnes.

Vinnercocktailen, Arrugas – signert Maxime Verrier

* 45 ml Havana 7

* 15 ml Cream Sherry

* 10 ml røstet kokosnøtt infusert Malibu

* 1 bs Fernet Branca

Rør om og bruk kokosnøtt-karamell som garnityr

Oppskrift på infusert Malibu

* 100 ml rørstet kokosnøtt pulver

* 400 ml Malibu

* 3 kaffebønner

Infusjonen skal hvile kaldt i 12 timer

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS