Kristian Midjaas, Christian Wright og Thom Berglund står bak Staffers. (Foto: Staffers)
Kristian Midjaas, Christian Wright og Thom Berglund står bak Staffers. (Foto: Staffers)

Personalmangel i hele serveringsbransjen

Selskapet Staffers hjelper serveringsbransjen med utfordringer knyttet til gjenåpningen når pandemien er over.

– Vi kommer snart til å se en gradvis åpning av serveringsbransjen i Norge etter å ha vært stengt i mange måneder, spesielt i Oslo, sier daglig leder hos Staffers, Kristian Midjaas.

Bedrifter i serveringsbransjen kommer til å møte mange utfordringer ved gjenåpningen, spesielt når det kommer til rekruttering av nytt personale og intern organisering av ansatte.

– Det stemmer at det paradoksalt nok at det på tross av høye ledighetstall er sterkt behov for folk som trengs for å åpne og bemanne opp for ny sesong mange steder i Norge, sier kommunikasjonssjef i NHO Reiseliv, Merete Habberstad

Ser løsningene

Selskapet Staffers tror løsningen er kompetansen som allerede finnes hos bedriftene i serveringsbransjen. Med tjenesten «Interne Nettverk» kan større organisasjoner og konsern utnytte all denne kompetansen ved å la ansatte jobbe på tvers av alle avdelinger i bedriften.

– Vi mener en slik løsning vil tilby gjensidig verdi for både arbeidsgivere og ansatte. Arbeidsgivere bruker ressursene mer effektivt og ansatte får flere jobbmuligheter internt. Behovet for deltidsansatte vil også være lavere da ettersom eksisterende arbeidskraft kan fordeles på de avdelinger hvor det er et behov, sier Midjaas.

Viktig å holde på egne ansatte

Bo Vivike, daglig leder i REN-gruppen, en av gruppene, mener at akkurat nå er det ekstra viktig å holde på sine egne ansatte. Med et slikt system som Interne Nettverk, kan vi som konsern dra maksimal nytt av ansatteressursene og gi våre folk flere timer.

– Vi har selv vært der og opplevd å få en 40 prosent stilling på et arbeidssted, og ikke har fått nok timer, selv om det finnes timer på andre avdelinger i konsernet. Problemet er at det ikke har vært en god kommunikasjonskanal mellom ledere fra en avdeling og ansatte fra en annen avdeling. Som oftest måtte man finne en til deltidsjobb hos en annen arbeidsgiver, fortsetter Midjaas.

Beholde den fulle verdiskapningen fra de ansatte

Staffers «Interne Nettverk» gjør at organisasjoner kan beholde den fulle verdiskapningen fra de ansatte og beholde dem i organisasjonen.

– Denne sommeren tror jeg effektiv bruk av eksisterende ressurser kommer til å være avgjørende, da det finnes mangel på arbeidskraft. Har du flinke ansatte, blir det ekstra viktig å beholde disse. Det er flere fordeler ved å bruke interne ansatte, blant annet at de kan rutiner og selskapskultur, samt at bedrifter kan være trygge på at de ivaretar bedriftens varemerke, forklarer Midjaas i pressemeldingen.

Staffers

Staffers er et softwareselskap grunnlagt i 2017 av Kristian Midjaas, Christian Wright og Thom Berglund, alle med bakgrunn fra horecabransjen.

Selskapet har siden tidlig 2019 formidlet arbeidsmuligheter i serveringsbransjen.

Staffers har videreutviklet teknologien. og lanserer «Interne Nettverk», som vil hjelpe organisasjoner med bedre intern mobilisering i bransjer som servering, retail og dagligvare.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS