Sterlingkveite3

Kveite og storfe fra Rogaland i uttaket til Bocuse d`Or

Kokkene som konkurrerer om å forsvare Norges gullære i neste runde av Bocuse d'Or får kvalitetsråvarer fra Rogaland til rådighet. Sterlingkveite fra Hjelmeland er igjen et opplagt valg. Til kjøttretten har kandidatene fire utvalgte stykningsdeler av storfe fra Prima Jæren å bryne seg på. 

Publisert

- Å ha toppkvalitet råvarer betyr mye når kokker virkelig skal vise hva de kan, sier Sven Erik Renaa, som selv deltok i Lyon i 2007, og den gang vant prisen for beste fiskerett.

- Vi i Bocuse d'Or Norge er glade for samarbeidet med Prima Jæren og Marine Harvest da føler vi oss trygge på råvarene. Begge leverandørene setter inn store ressurser for å få fram stabilt høy kvalitet.

Årets Kokk 2009 Kåringen av Årets Kokk og altså Norges nye Bocuse-deltaker i Bocuse d'Or Europe i Sveits i 2010 og i Lyon i 2011 foregår i forbindelse med Smak09 på Norges Varemesse torsdag 5. februar.

Seks av landets beste unge kokker konkurrerer om tittelen Årets Kokk, som vil gi dem muligheten til å følge i den nybakte verdensmesteren Geir Skeies fotspor.

Her er kandidatene:

* Alexander Berg, sous chef på NB Sørensen i Stavanger* Even Ramsvik, kokk og medeier på Restaurant Oscarsgate i Oslo * Gunnar Hvarnes, matfaglig konsulent ved Gastronomisk Institutt i Stavanger* Heidi Bjerkan, kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff* Kari Innerå, kjøkkensjef på Cru Vinbar og Kjøkken i Oslo * Sebastian Myhre, assisterende kjøkkensjef på Spisestedet Feinschmecker i Oslo

Powered by Labrador CMS