Bocuse d or Lyon konkurranseområdet2

Verdens største matsirkus i gang

Verdens største matsirkus er i gang. I dag har medaljekandidatene Filip Langhoff fra Finland, Jonas Lundgren fra Sverige og Ragnar Omarsson fra Island vært i aksjon på Bocuse d'Or-arenaen i Lyon. I morgen tidlig skal Geir Skeie først i sving etterfulgt av sølvmedaljevinneren fra Stavanger, Jasper Kure fra Danmark.

Publisert

Filip Langhoff, som til daglig jobber som kjøkkensjef hos Lars Erik Underthun i Michelin-restauranten Feinschmecker i Oslo, hadde startnummer to i dag.

Jonas Lundgren, med bakgrunn fra en annen Michelin-restaurant, Bagatelle, men som i de siste har forberedt seg mot konkurransen i hjemlandet Sverige, var en av de siste deltakerne i dag.

Stor tilhengerskare

Det er allerede stor stemning i konkurranselokalene, og Geir Skeie har en stor tilhengerskare på tribunen.

De siste dagene har nordmenn, iført blå- og hvitkledde spesiallagede Geir Skeie-klær, valfartet til gourmetlandet for å følge gullmedaljevinneren fra Bocuse d'Or Europe i Stavanger sist sommer.

Nå håper europamesteren også å ta hjem selveste Bocuse d'Or, som også regnes som verdensmesterskapet i kokkekunst.

Forberedt seg i traileren

Skeie skal i sving som førstemann onsdag morgen. Den siste uka har han forberedt seg i sin egen spesiallagede kjøkkentrailer ved hotellet og Michelin-restauranten La Rotonde like utenfor byen.

I traileren med innredet kjøkken har han hatt alle muligheter til å forberede seg i kjente omgivelser.

Totalt 24 land

Totalt skal 24 deltakere i aksjon i dag og i morgen. Frankrikes deltaker Philippe Mille, som endte som nummer fire i Stavanger, har startnummer

22, tredje sist onsdag.

Frankrike, som for aller første gang endte utenfor pallen i sommer, er nok ute etter å revansjere seg kraftig på hjemmebane. Mille arbeider på det velkjente hotellet Le Meurice i Paris, der restauranten har tre stjerner i Michelin-guiden.

Kun én av de 24 deltakerne er kvinne. Dianne Kay representerer Sør-Afrika, og arbeider til daglig på Sandton Sun i Johannesburg.

Stor interesse

Det er stor internasjonal interesse rundt Bocuse d'Or. Over 1000 journalister fra mange land er til stede for å følge begivenheten, som blir den mest omfattende Bocuse d'Or

-konkurransen siden den ble arrangert for første gang i 1987.

I Frankrike er dette like stort for franskmenn som OL på Lillehammer var for nordmenn, og de aller fleste vi er i kontakt med i Lyon er fullstendig klar over hva som avgjøres på Eurexpo i dag og i morgen.

Hellstrøm i juryen

Presidenten i Bocuse d'Or Europe, Eyvind Hellstrøm, er selvfølgelig på plass i Lyon.

Han er også Norges jurymedlem i konkurransen.

Hvert land har hvert sitt jurymedlem, 12 av dem sitter i fiskejuryen og 12 i kjøttjuryen.

Hellstrøm er en av de 12 i kjøttjuryen, der også svenske Mathias Dahlgren og Luxembourgs Lea Linster sitter. Begge tidligere vinnere av Bocuse d'Or.

Linster er for øvrig den eneste kvinnelige vinneren av konkurransen gjennom tidene.

Avgjøres i morgen

Hvem som vinner årets konkurranse blir avslørt under premieutdelingen klokka 18 onsdag kveld.

Powered by Labrador CMS