Stiansen jury Årets kokk 2009

- Kan fylle Geir Skeies sko

- Gunnar Hvarnes er en dyktig tekniker med et stort engasjement og interesse for faget. Han har bevist gjennom kokkelandslaget at han er blant de beste og kan konkurranser. Han er en svært god kandidat til Bocuse d'Or og kan fylle skoene til Geir Skeie, sier juryens leder Bent Stiansen.

Publisert

- Gunnar viser imponerende håndverk og har fantastisk smak. I dag vant han på et flott kjøttfat.

Fantastisk nivå

I en konkurranse der kandidatene overgikk hverandre i fantastiske presentasjoner, der alle kunne ha representert Norge i Bocuse d'Or i følge jurylederen, var det Gunnar Hvarnes som trakk det lengste strået.

Til daglig er han matfaglig konsulent på Gastronomisk Institutt i Stavanger, men han kommer fra Larvik. Med seg i kjøkkenet hadde han commis Stian Gjerstad Iversen.

Endelig Gunnars tur

Og alle som har fulgt de konkurrerende kokkene i noen år, kan si: Endelig var det Gunnars tur!

Han har deltatt flere ganger i Årets Kokk, blitt norgesmester i kokkekunst to ganger og tatt store seirer som kaptein på kokkelandslaget, men hele tiden har han hatt dette helt spesielle målet for øye: Å komme til Bocuse.

Nå har han klart det.

Mannssterk jury

Tre verdensmestere, to sølv- og en bronsevinner tok plass i juryen da de seks utvalgte kokkene skulle presentere sine to hovedretter til 14 personer, deriblant vår ferske Bocuse d'Or-vinner Geir Skeie.

Først ble fiskeretten med en kombinasjon av Sterling Kveite og Norske Dyrkede Blåskjell presentert for juryen.

En time senere gikk kjøttretten ut; storfe fra Jæren Smak var råvaren - i fire ulike stykningsdeler. Mens fisken kom på tallerkener, var kjøttet anrettet på store sølvfat, som i Bocuse d'Or.

Kokkene hadde seks timer på seg til å vise seg fra sin aller beste side og få fram en smak som begeistret de kresne mesterganene.

Smaken teller mest

I Årets Kokk er det smaken som teller mest - hele 40 av 60 poeng. Resten er presentasjon. Skulle dommerne komme ut samlet med lik poengsum for to kandidater, er det plassdommernes vurdering av ryddighet, hygiene og utnytting av råvarene som avgjør.

Powered by Labrador CMS