Kari Innerå1

Norges nye Bocuse d`Or-kandidater plukket ut

Den ferske OL-vinneren Kari Innerå er en av seks norske lovende kokker som skal kjempe om å forsvare Norges ære i Bocuse d'Or i 2010 og 2011. Vinneren av konkurransen Årets Kokk, som arrangeres i forbindelse med Smak09 på Norges Varemesse, blir Norges nye Bocuse d'Or-deltaker.

Publisert

Bocuse d'Or Norge har tatt ut de seks kandidatene som skal kjempe om å bli Norges neste deltaker i en av verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranser.

Foruten er Kari Innerå, er årets Norgesmester i kokkekunst, Alexander Berg, Heidi Bjerkan, Even Ramsvik, Gunnar Hvarnes og Sebastian Myhre klare for kvalifiseringen på Lillestrøm.

Innerå, Hvarnes og Ramsvik deltok på det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i oktober.

Årets kokk

Den som får tittelen Årets Kokk under Smak09 på Lillestrøm torsdag 5. februar 2009, tar over stafettpinnen etter Geir Skeie, og skal delta i europamesterskapet i Sveits i 2010 og kanskje nå verdensfinalen i Lyon i Frankrike året etter.

Torsdag 5. februar skal seks av landets beste kokker produsere to varmretter til 14 personer for en internasjonal jury.

Etter Skeie

Når poengene er talt opp, vil en av dem vite at de neste to årene blir preget av trening og atter trening. Det er ingenting de heller vil; Bocuse d'Or er det største målet en kokk kan ha.

Geir Skeie skal forsvare seieren fra Bocuse d'Or Europe fra i sommer, når det store sirkuset er på plass i Bocuse d'Ors hjemby Lyon siste uka i januar. Da skal verdens beste kokk kåres. Og ikke før har dommen falt, før Geirs arvtaker på hjemmebane skal velges ut.

Kandidatene

Her er kandidatene:

Alexander Berg (født 1982), fra Vestfossen i Øvre Eiker. Han er souschef på NB Sørensen i Stavanger. Vant NM i kokkekunst i Stavanger i 2008.

Les også: Vant NM i kokkekunst

Even Ramsvik (født 1983), fra Sjøholt i Ørskog kommune. Even er kokk og medeier på Restaurant Oscarsgate i Oslo. Deltaker på det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i Erfurt i oktober.

Gunnar Hvarnes (født 1977), fra Larvik. Matfaglig konsulent ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. Var kaptein på det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i Erfurt i oktober.

Les også: Norge tok gull i kokke-OL

Heidi Bjerkan (født 1970), fra Trondheim. Kjøkkensjef ved Det Kongelige Hoff.

Kari Innerå (født 1982), fra Andørja i Troms. Kjøkkensjef på Cru Mat og Vinbar i Oslo, som åpner i slutten av november. Deltaker på det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i Erfurt i oktober.

Sebastian Myhre (født 1983), fra Oslo, er assisterende kjøkkensjef på Spisestedet Feinschmecker i Oslo.

Tidligere deltakere plukker ut

Bocuse d'Or Norge består av de som har deltatt for Norge i Lyon tidligere. De ni medlemmene, hvorav tre verdensmestere, har nominert seks kandidater hver til Årets Kokk og rangert disse med poeng fra 6 til 1. De fem med høyest sammenlagt poengsum har fått tilbud om å delta i konkurransen. I tillegg er den siste Norgesmesteren i kokkekunst kvalifisert.

Du kan lese mer på Bocuse d'Or Norges hjemmesider.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS