Filip August Bendi er Norges kandidat i Bocuse d'Or Europe 2022 i Budapest. (Foto: Stian Broch)

Rådyr og potet på menyen i Bocuse d’Or Europe 2022

Ungarsk gastronomi hylles med lokale råvarer når Bocuse d’Or Europe arrangeres i Budapest 23. og 24. mars. Tallerkenretten skal være vegetar med potet som hovedråvare, mens rådyr utgjør hovedråvaren i fatoppgaven.

Med oppgaven ønsker Bocuse d’Or å utfordre de 19 kandidatene til å tenke både tradisjon og innovasjon, når de skal sette sitt eget preg på tradisjonelle ungarske råvarer.

– Dette er en spennende oppgave som gir oss mange muligheter. Poteten er allsidig råvare og absolutt en av mine favoritter. Rådyr er et magert og delikat viltkjøtt, med mange fine egenskaper. Jeg er veldig fornøyd med oppgaven, sier Norges kandidat, Filip August Bendi.

Både tallerkenretten og fatretten skal serveres varm til konkurransens 14 smaksdommere. Nå er kjøkkenrekkefølgen også klar, og Team Norway skal i ilden på dag to og i kjøkken nummer sju.

Les også: Norge i aksjon andre dag i Bocuse d'Or Europe i 2022

Vår på menyen

I de senere årene har Bocuse d’Or fokusert mer på vegetarmat, og det gjelder også denne gangen. Tallerkenretten skal være inspirert av våren, og bestå av potet av de ungarske sortene Coronada, Anuschka eller Madison.

Potetene kan serveres med saus eller sjy. Kandidatene kan også bruke hønseegg eller meieriprodukter i retten.

Fatretten skal bestå av sadel og lår av rådyr, andelever, rømme og cottage cheese. Rådyret skal serveres med tre garnityr, to av dem er valgfrie og et av dem skal bestå av rømme og cottage cheese og serveres ved siden av fatet.

– Skal sette sitt personlige og nasjonale preg på rettene

«High North almond potato». (Foto: Tom Haga)

– I konkurransen skal kjøttet serveres med blant annet rømme og cottage cheese. Geografisk identitet er viktig i konkurransen, og Bendi arbeider mye med å sette sitt personlige og nasjonale preg på rettene han skal servere, forklarer coach for Norge i Bocuse d’Or Europe 2022, Christopher W. Davidsen.

Han vant selv sølv da Europa-konkurransen sist ble arrangert i Budapest i 2016. Året etter tok han også sølv i hovedfinalen av Bocuse d’Or i Lyon.

Les også: Dette er Team Bendi i Bocuse d’Or

Fire måneder med trening

Når Filip August Bendi og hans team inntar konkurransekjøkkenet i Budapest 24. mars, har han og teamet lagt fire intense måneder med forberedelser på treningskjøkkenet ved Thon Hotel Oslofjord bak seg.

Forberedelsene inkluderer alt fra industriell og grafisk design av utstyr og serveringsmateriell – men ikke minst har de smakt og testet seg fram til hvordan råvarene skal tilberedes, for å skape perfekt harmoni som overbeviser konkurransens smaksdommere.

Les alt om Bocuse d’Or gjennom tidene her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS