Det norske teamet er klare for Bocuse d'Or 2023 i Lypon. (Foto: Stian Broch)

Klare for Lyon og Bocuse d’Or

Det nærmer seg årets største kokkekonkurranse, Bocuse d’Or. Filip August Bendi er Norges kandidat. Veien dit er ikke enkel. Før han vant Årets kokk 2021, hadde han forsøkt to ganger tidligere.

Veien til Lyon og Bocuse d’Or har vært lang for Filip August Bendi, men nå er Norges kandidat og hans toppede lag klar for verdens vanskeligste kokkekonkurranse.

I oktober 2021 ble Filip August Bendi Årets kokk og Norges kandidat til Bocuse d’Or. I mars 2022 sikret han og «Team Norway» bronse i europamesterskapet i Budapest. Nå er han klar for verdensfinalen i Lyon.

Søndag 22. januar

Team Norway og Filip August Bendi konkurrerer søndag 22. januar og starter kl. 08.00.

12.55 presenteres en treretters barnemeny basert på squash.

13.30 presenteres en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell

Les også: Datoene for Bocuse d’Or Europe 2024 er klare

Les også Barnemat på Bocuse d’Or-menyen

Les også: Norge først ut i Bocuse d’Or 2023

Uredd, målrettet og kreativ kokk

En karriere som har ledet opp til Bocuse d’Or Filip August Bendi er en uredd, målrettet og kreativ kokk som tidlig fikk interesse for kokkekonkurranser.

Bendi var commis for Gunnar Hvarnes da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010, og bronse i Bocuse d’Or i Lyon i 2011. Som nyutdannet kokk fikk han innpass hos Noma, der han arbeidet ett år. Derfra gikk turen til Stockholm og kjøkkenet til Mathias Dahlgren på Matbaren. Her ble Bendi i tre år før han endte på restaurant Daniel i New York enda ett år.

Arbeidserfaringen tok han med hjem til Norge, der han ble kjøkkensjef på NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Siden 2018 har han arbeidet som kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo.

Hovedgrunnen for å flytte hjem til Norge var drømmen om Bocuse d’Or.

Les også: Hvem blir Norges deltaker på hjemmebane i Bocuse d’Or Europe 2024

Coach fra Speilsalen

Coach for Bocuse d’Or-laget er Christopher W. Davidsen. Han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016 og Bocuse d’Or i Lyon i 2017.

Til daglig er Davidsen daglig leder for Speilsalen ved Britannia Hotel i Trondheim. Under ett år etter åpningen mottok restauranten sin første Michelin-stjerne.

Commis

Som commis har Filip August Bendi valgt 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen, som har hatt læretiden sin på restaurant Speilsalen og nå er ansatt på Thon Hotels.

Sven Erik Renaa er styreleder i det norske Bocuse-akademiet og president for Team Norway. En av Renaas mange viktige oppgaver er å være Norges dommer i verdensfinalen av Bocuse d’Or i 2023.

Les også: Norge hadde den nest beste tallerkenretten

Les også: Prosjektleder for Bocuse d’Or Europe 2024

Les alt om Bocuse d’Or her


Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS