
Norge har levert begge rettene i Bocuse d’Or Europe
Norge har levert begge rettene i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i Estland.

Norge og Christian André Pettersen leverte første rett, tallerkenretten, klokka 13.40 (14.40, estisk tid), og den andre retten, fatpresentasjonen, klokka 14.15.
Premieutdelingen starter klokka 16.00 (17.00, estisk tid).
Les også: Klart for en annerledes utgave av Bocuse d’Or Europe
– Alt har gått etter planen så langt. Vi er trygge og gode på det vi skal gjennomføre, sa coach Gunnar Hvarnes i en kommentar etter at konkurransen var godt i gang.
Les også: Dette serverer Norge i dag
Vaktler og ålemalle
Råvarene i europafinalene pleier å representere vertslandet, som i år er Estland.
Til fatretten er det estisk vaktel, som skal presenteres hele og serveres med tre garnityrer; et garnityr skal være vaktelegg og to garnityrer skal bestå av grønnsaker, frø eller korn.
Hovedråvaren i tallerkenretten er den spesielle ferskvannsfisken ålemalle. Det kan nærmest sammenlignes med ål.
Les også: Vaktler og åremalle på menyen i Bocuse d’Or Europe 2020
Tallerkenretten
– Når det gjelder ålemallen, lager vi en restaurantversjon av den, forteller Hvarnes.
Retten ble servert i en dyp tallerken, og skilte seg ut fra de andre tallerkenrettene som er levert i dag.
Regis Marcon var svært fornøyd da han smakte retten: – En veldig balansert rett, der du får fire sesonger på en tallerken.
– Dette var en ny, morsom og interessant måte å tolke retten på, sa Marcon om den norske tallerkenretten.
Fatretten

Når det gjelder fatretten, med vaktel, er Pettersen kjent med den råvaren. Den ble nemlig brukt da han vant Årets kokk 2019.

– Vi steker den på beinet, og den blir røkt med godt japansk kull, sier Gunnar Hvarnes.
Les også: Bocuse d’Or-gullet har blitt en besettelse
Les også: Medaljestatistikken i Bocuse d'Or fra 1987 til 2019
Les også: Norge går for redesign i Bocuse d’Or Europe