Christopher W. Davidsen åpner sin egen restaurant på Britannia Hotel, når hotellet gjenåpner i 2019. (Foto: Morten Holt)

Davidsen åpner restaurant på Britannia Hotel

Sølvvinner i Bocuse d’Or 2017, Christopher W. Davidsen, åpner en egen restaurant i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim når hotellet «nyåpner» i 2019.

Publisert

Etter flere år som konkurransekokk på aller høyeste nivå, der jakten på edle medaljer og trening til verdensmesterskap i kokkekunst har vært hverdagen, er Davidsen nå klar for neste steg i karrieren; sin egen restaurant.

– Da er det offisielt. Etter to år i det fantastiske konsernet til Nina Karlsen og Trond Åm er jeg på vei videre. Jeg er utrolig takknemlig for det Søstrene Karlsen har gjort for meg og støttet meg i de to siste årene. Det har vært utrolig kjekt. For et miljø og for noen folk, det skal en lete lenge etter. Men nå har jeg fått sjansen til å følge drømmene mine videre, og er så utrolig stolt over å si at fra 1. mai 2018 er jeg en del av det nye Britannia og det nye teamet der. Dette kommer til å bli veldig spennende. Igjen blir det viktig å skape et team som skal jobbe sammen mot «tieren»! skriver Davidsen på sin Facebook-side.

Christopher Davidsen til Britannia Hotel! (Foto: Morten Holt)

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på et nytt kapittel i karrieren min, og til å starte på reisen med å utvikle Speilsalen på nye Britannia Hotel til å bli en topprestaurant i Norge. Nå tar jeg jeg med meg uvurderlig erfaring fra Bocuse d`Or og konkurransemiljøet jeg har vært en del av de siste årene, og bruker dette som inspirasjon til å få til noe helt unikt i Speilsalen, sier Christopher W. Davidsen.

Les også: Sølv til Davidsen i Bocuse d'Or 2017

Les også: Sølv til Davidsen i Bocuse d'Or Europe 2016 i Budapest

Starter 1. mai neste år

Davidsen er ansatt på Britannia Hotel, og starter i sin nye stilling på hotellet 1. mai 2018.

Der får mesterkokken ansvaret for prestisjerestauranten Speilsalen når hotellet skal gjenåpnes året etter. Speilsalen har vært et av Trondheims aller flotteste selskapslokaler siden åpningen i 1870, med en lang rekke av ærverdige middager, selskaper og dans opp igjennom årene.

Dermed vil mange av de aller mest sentrale personene i etableringen av nye Britannia ha bakgrunn fra Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven). Både administrerende direktør Mikael Forselius, salgs- og markedssjef Peter A. Gjerde og Christopher W. Davidsen har bakgrunn fra det prisbelønte hotellet. I tillegg er også tidligere Nidelven-direktør Bjarte Gjerde sentral i gjenreisningen av Britannia.

Les også: Bjarte Gjerde til Britannia Hotel

Les også: Forselius til Britannia Hotel

Christopher Davidsen jubler etter at det ble sølv i Bocuse d'Or 2017. Ellers på bildet; fra venstre coach Gunnar Hvarnes, commis Håvard Werkland og til høyre forrige president i Bocuse d'Or Norge, Lars Erik Underthun. (Foto: Morten Holt)

Les også: Peter A. Gjerde blir salgs- og markedssjef på Britannia Hotel

Skal bli en av Norges beste

Britannia Hotel gjennomgår nå en totalrenovering. (Foto: Morten Holt)

Davidsen tok sølv i Bocuse d`Or i Lyon i januar i år og har fra før sølv i Bocuse d`Or Europe og gull i Global Chef VM som foreløpige karrierehøydepunkt. I 2015 vant han også Årets kokk. Nå skal Davidsens mat få en ny arena på Britannia Hotel, der ambisjonen er at restauranten skal bli en av Norges aller beste.

– Jeg ser veldig frem til det å kunne få direkte tilbakemelding fra nye gjester hver kveld på maten og menyen min og til å skape mitt eget mat-univers i de historiske rammene i Speilsalen, sier Davidsen.

Totalrenovering

Britannia Hotel gjennomgår for tiden en omfattende total-renovering over nesten tre år. Helt siden åpningen i 1870 har hotellet vært stedet for de mest prominente arrangement og celebre gjester i Trondheim.

Mikael Forselius skal lede Britannia Hotel inn i en ny æra. (Foto: Arkiv)

Hotellet skal på ny bli stedet for de store anledninger når det gjenåpner som klassisk, moderne, britisk-inspirert femstjerners hotell og restauranthus i mars 2019.

Les også: Sølv var gull for Davidsen, men kanskje går han for gullet

Britannia Hotel gjenåpnes i 2019. (Foto: Morten Holt)

Tiltrekke seg en ny målgruppe av mat- og drikkeinteresserte

Som resten av hotellet, skal også Speilsalen gis nytt liv og innhold i 2019. Planen er å etablere den som topprestaurant under Davidsens ledelse, og tiltrekke seg en ny målgruppe av mat- og drikkeinteresserte gjester til hotellet, som også skal inneholde fem andre mat- og drikkekonsepter.

Davidsen skal bruke det neste året til å hente inspirasjon og utvikle konseptet Speilsalen, der han blant annet skal hospitere hos flere anerkjente topp-restauranter i utlandet.Toppkokken liker å sette seg tøffe mål, og jobber knallhardt for å oppnå det han ønsker. Når han nå får åpne sin egen restaurant i ærverdige Speilsalen på Britannia Hotel, er målet å oppnå internasjonal anerkjennelse og ta en posisjon som en av Norges beste restauranter.

– Davidsen er personen vi har lett etter

– Christopher Davidsen er akkurat den personen vi har lett etter når vi nå skal etablere Britannias prestisjerestaurant i Speilsalen. Vi har funnet en stjernekokk med store ambisjoner, en kokk som har bevist at han kan lage mat i verdensklasse, og som også har en lokal forankring til Trondheim og kunnskap om de fantastiske råvarene vi har i regionen. Jeg er overbevist om at Davidsen kommer til å lykkes med å gjøre Speilsalen til et trøndersk mattempel, uttaler administrerende direktør for Britannia Hotel, Mikael Forselius.

Gjenåpnes i 2019

«Britannia Hotel skal etter gjenåpning i mars 2019 fremstå som ett av Norges aller beste hotell, et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsept: fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen. Hotellet får 257 nye rom og suiter, spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler», heter det i en pressemelding fra Britannia Hotel.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS