
Satser på verdens beste kokker og norsk matglede
Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) har inngått generalsponsoravtale med Bama-Gruppen.
Med Bama som sentral partner skal «Olympiatoppen for norske mesterkokker» fortsette den gode utviklingen med å skape verdens beste kokker til glede for all norsk mat. Bama Storkjøkken har i en årrekke vært sponsor til Bocuse d´Or Norge. Nå stepper Bama-Gruppen inn og signerer generalavtale.
– Bidrar til å løfte matglede
– Norsk Gastronomi og norske kokker har en svært positiv utvikling, og bidrar til å løfte matglede og interesse for gode norske råvarer av høy kvalitet sier administrerende direktør i Bama-Gruppen, Rune Flaen.
Han mener norske kokker i verdensklasse viser fram norsk mat på nye måter og inspirerer små og store talenter, som i den kommende konkurransen Årets kokkespire for barn mellom 10 og 12 år.
– Det handler om å la seg inspirere, og utvikle et sunt kosthold og matglede. Vi ser fram til å kunne bidra enda mer til bransjens og fagets synlighet og omdømme, sier Flaen.
Felles verdier
Høye ambisjoner og presise prestasjoner på høyt faglig nivå preger konkurransekokkens hverdag.
– Det er verdier vi deler med Bama, og som gjør det enkelt å samarbeide tett. Vi er både stolte og glade for at de øker sitt engasjement, sier daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.
– Krevende å organisere talentfabrikken
Stiftelsen Norsk Gastronomis aktiviteter fremmer kokkefaget, lederrollen i yrket og folks interesse for håndverksmat. Norsk Gastronomis fremste oppgave er å identifisere og utvikle norske kandidater til Bocuse d’Or.
– Å være kandidat i de tyngste internasjonale konkurransene er en lang og svært krevende prosess. Du må ha et godt team, sterk skapertrang og lederegenskaper, og selvsagt være faglig suveren. Det er krevende å organisere talentfabrikken, både når det gjelder økonomi og kompetanse. Denne avtalen bidrar med begge deler, og med det til fagets fremtidige kvalitet, sier faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi og leder av «det norske Bocuse-akademiet», Tom Victor Gausdal.
Pressemelding