
Aller sist ut i Bocuse dOr
Gunnar Hvarnes starter som sistemann i Bocuse d’Or 2011. De tre siste gangene har Norge startet enten først eller som nummer to andre dag, noe som har gitt god uttelling. Denne gangen har dommerne smakt seg gjennom 23 andre lands retter før Norge og Gunnar Hvarnes får servert sin fiske- og kjøttrett. I skisporet ville det ha vært en fordel. Om det er en fordel eller ikke i en matkonkurranse vil fremtiden vise.
Gunnar Hvarnes i aksjon i boks 2 i Palexpo i Genevé i juni. I januar konkurrerer han i boks 12 - andre dag. (Foto: Heidi Fjelland)

Hvarnes ble nummer to i Bocuse d’Or Europe i Genevé i juni 2010. Da var Filip A. Bendi commis. Det er han også denne gangen.
Danmark også andre dag
Flere av de antatt hardeste konkurrentene, deriblant danske Rasmus Kofoed, som vant i Genevé, skal også konkurrere andre dag (som nummer tre andre dag).
Sveriges Tommy Myllymäki skal først ut andre dag, mens en av de andre store favorittene, hjemmenasjonen Frankrike, skal i aksjon allerede første dag (som nummer 10 første dag).
I Norges naboboks skal Spanias deltaker tilberede maten.
Startrekkefølgen
Her er startrekkefølgen i Lyon tirsdag 25. og onsdag 26. januar:
TIRSDAG 25 JANUAR
1) Indonesia
Guruh Nugraha
Restaurant: The Parklane Hotel Jakarta
Født: 15. januar 1979
Commis: Risky Hidayah (Indonesia)
Coach: Gilles Marx
President: Vindex Tengker
2) Argentina
Juan Pedro Demuru
Født: 7. april 1977
Restaurant: Demuru Restaurant
Commis: Maria Mercedes Garcia (Argentina)
Coach: Fernando José Orciani
President: Dolli Irigoyen
3) Polen
Rafal Jelewski
Restaurant: Hotel Park Poznan
Født: 12. november 1989
Commis: Bartosz Budzynski (Polen)
Coach: Piotr Lisiewski
President: Constant-Michel Labarre
4) Island
Thrainn Freyr Vigfusson
Restaurant: The Grillid restaurant
Født: 24. mai 1981
Assistant: Bjarni Siguroli Jakobsson (Island)
Coach: Hakon Mar Orvarsson
President: Sturla Birgisson
5) Belgia
Colin Gaëtan
Restaurant: Restaurant Jaloa
Født: 13. september 1977
Commis: David Glody Okita Omana (Belgia)
Coach: Roland Debuyst
President: Peter Goossens
6) Kina
Shi Jing Shen
Restaurant: Stiller`s Restaurant & Cooking
Født: 24. januar 1972
Commis: Roethlisberger Nicolas (Sveits)
Coach: Peter Hurni
President: Stefan Stiller
7) Guatemala
Nicolas Nicolas Palomo Ventura
Restaurant: Hotel Casa Santo Domingo
Født: 7. november 1983
Commis Luis Armando Tecen Gil (Guatemala)
Coach: Jorge Jorge Lamport
President: Mario Enrique Campollo Sarti
8) Nederland
Marco Poldervaart
Restaurant: De Gastronoom
Født: 29. mai 1971
Assistant: Jan Smink (Nederland)
Coach: Leendert Klaassens
President: André Van Doorn
9) Finland
Matti Jämsen
Født: 18. august 1979
Commis: Ismo Sipeläinen (Finland)
Coach: Pekka Terävä
President: Jarmo Vaha-Savo
10) Frankrike
Jerome Jaegle
Restaurant: Restaurant Tetedoie
Født: 11. februar 1979
Commis: Yannick Gallet (Frankrike)
Coach: Eric Pras
President: Eric Fréchon
11) Australia
Russell Clarke
Restaurant: Brisbane Convention Centre
Født: 15. januar 1971
Commis: Mathew Lee (Australia)
Coach: Emmanuel Renaut
President: Romain Bapst
12) Japan
Tatsuo Nakasu
Restaurant: Hotel Bleston Court
Født: 6. desember 1976
Commis: Maiko Imazawa (Japan)
Coach: Romuald Fassenet
President: Hiroyuki Hiramatsu
ONSDAG 26. JANUAR
13) Sverige
Tommy Myllymäki
Restaurant: Julita Wardshus
Født: 31. juli 1978
Commis: Johan Salestam (Sverige)
Coach: Peter Jelksater
President: Mathias Dahlgren
Relaterte artikler
14) Uruguay
Alvaro Verderosa
Restaurant: Arcadia
Født: 12. juli 1971
Commis: Toel Falero (Uruguay)
Coach: Gonzalo García
President: Gustavo Alves Martínez
15) Danmark
Kofoed Rasmus
Restaurant: Geranium
Født: 22. august 1974
Commis: Frederik Rudkjøbing (Danmark)
Coach: Søren Ledet (Geranium)
President: René Redzepi (Restaurant Noma)
16) Canada
Ryan Stone
Restaurant: The West Coast Fishing Club
Født: 12. januar 1982
Commis: Talib Hudda (Canada)
Coach: Scott Jaeger
President: Simon Smotkowicz
17) Tyskland
Ludwig Heer
Restaurant: Burg Staufeneck
Født: 13. april 1981
Commis: Daniel Zahn (Tyskland)
Coach: Marian Schneider
President: Patrik Jaros
18) Sveits
Franck Giovannini
Restaurant: Hôtel de Ville, Crissier
Født: 26. april 1974
Commis: Cécile Panchaud (Sveits)
Coach: Armin Fuchs
President: Philippe Rochat
19) Storbritannia
Simon Hulstone
Restaurant: The Elephant Restaurant
Født: 2. november 1974
Commis: Jordan Bailey (Storbritannia)
Coach: Nick Vadis
President: Brian Turner
20) USA
James Kent
Restaurant: Eleven Madison Park
Født: 5. februar 1979
Commis: Thomas Allan (USA)
Coach: Mark Erickson
President: Thomas Keller
21) Italia
Alberto Zanoletti
Restaurant: Locanda Armonia
Født: 21. april 1978
Commis: Nafije Dizdari (Albania)
Coach: Federico Coria
President: Giancarlo Perbellini
22) Malaysia
See See Lay Na
Restaurant: Pacifica
Født: 14. februar 1981
Commis: Mandy Goh (Malaysia)
Coach: Marcel Kofler
President: Federico Michieletto
23) Spania
R. Morilla Juan Andrés
Restaurant: EL Claustro
Født: 14. mai 1980
Commis: Arroyo Rafael (Spania)
Coach: Felipe Joaquin
President: Pedro Subijana
24) Norge
Gunnar Hvarnes
Restaurant: Gastronomisk Institutt/Hos Ingrid
Født: 5. mai 1977
Commis: Filip August Bendi (Norge)
Coach: Steffen Engelhard, Statoil
President Norge: Eyvind Hellstrøm
"