Geir Skeie fornøyd

- Alt gikk etter planen

Horeca snakket med en fornøyd Geir Skeie like etter at han hadde gjort unna en hektisk fem og en halv timers arbeidsøkt i Bocuse d' Or-boksen. - Det meste fungerte slik det skal, sier Norges Bocuse d'Or-deltaker.  

Publisert

Les mer om hva Skeie og hans team serverte her.

- Det er deilig å være ferdig, og jeg føler at jeg har gjort mitt meste. Det ligger utrolig mye arbeid bak, og jeg er alltid skuffet hvis jeg ikke vinner.

- Men vil samtidig bemerke at det er veldig mange gode konkurrenter her, sier Skeie.

Serverte sausen selv

"

De færreste av konkurrentene tok turen ut blant juryen, men Geir Skeie bar selv sausen ut fra arbeidsrommet, og serverte samtlige 20 jurymedlemmer.

- Det er ganske vanlig å gjøre dette i Lyon. Det er viktig at det ikke blir for mye saus (lammesjy) til denne lammeretten, og jeg serverte den derfor direkte på tallerkenen etter at alle hadde fått maten servert. Da er jeg sikker på at det blir riktig dose slik at smaken blir riktig, sier 28-åringen, som er blant de yngste deltakerne i konkurransen.

Geir Skeie og Finlands deltaker Filip Langhoff er 28 år.

Bare Belgias og Luxembourgs deltakere er yngre. De er begge 25 år. Ungarns Sandor Kovacs er eldstemann i Bocuse d'Or-selskapet med sine 46 år.

Det meste fungerte

Alt fungerte, både i forhold til tilberedning og tidsperspektiv.

- Jeg hadde kontroll hele tiden, sier den rolige og sindige Fitjar-kokken.

- Hva er du selv best fornøyd med, laksen eller lammet?

- Hvis jeg skal velge, satt nok laksen best. Men den retten er også den jeg har arbeidet lengst med, svarer Skeie.

Også lammeretten satt som et skudd, og jurymedlemmene virket fornøyd.

- Det fungerte bra det også, men jeg hadde litt problemer med å få grønnsakene, og da spesielt artisjokkene slik jeg ønsket det.

Avgjørelse senere i dag

Geir Skeie fikk voldsom støtte på tribunen. Ikledd blå Geir Skeie t-skjorter sørget den norske gjengen for bra trøkk i konkurransehallen.

Men også svenskenes Jonas Lundgren og nederlandske Wim Klerk fikk god støtte blant publikum. Den spanske gjengen, tydelig inspirert etter EM-seieren, sørget også for å gi lyd fra seg i hallen.

Avgjøres hvert øyeblikk

Den endelige avgjørelsen i Bocuse d'Or Europe faller mellom klokka 17.00 og 18.00 i ettermiddag.

Powered by Labrador CMS