ØrjanJohannessenFiskefatFotoImpuls

Da er alt levert

Ørjan Johannessen har levert både fiske- og kjøttretten. Nå er det opp til juryen. Hvor høyt opp på listene Norges Bocuse d’Or-deltaker kommer, vil bli klart mellom klokka 18 og 19 i kveld. Det var i hvert fall ikke noe å si på den norske støtten på tribunen. Den norske heiagjengen var utvilsomt den som ga mest lyd. Nå er det bare å vente i spenning. I mellomtiden kan du se både bilder og video fra konkurransen her.

Publisert

Sjøtunge Austevoll, posjert sjøtunge på Ørjan Johannessen-vis. Dette serverte han i Brüssel i dag. (Foto: Impuls)

– Jeg sikter helt til topps, uttalte Johannessen til Horeca/Horecanytt.no like før konkurransen.

Ørjan Johannessens fiskefat i Bocuse d`Or Europe 2012 i Brüssel. (Foto: Impuls)

Johannessen er ikke ukjent med det å stå øverst på pallen. Sammen med Geir Skeie tok Ørjan Johannessen gull i Bocuse d’Or Europe som commis (assistent) i Stavanger i begynnelsen av juli 2008.

Se video da Norges rett ble båret frem for juryen her

Se video av Norges kjøttrett her

"

Ørjan Johannessen og Julie Ekse Jenssen er i gang i boks 2 i Brüssel. Coach Odd Ivar Solvold følger med. (Foto: Impuls)

Først serverte Johannessen og hans commis Julie Ekse Jenssen Sjøtunge Austevoll til fiskejuryen, og deretter Kylling Label Rouge Smak til kjøttjuryen - til stor glede for store norske heiagjengen på tribunen.

Hellstrøm i fiskejuryen

Eyvind Hellstrøm er Norges representant i juryen. Han sitter i fiskejuryen, der også medlemmer fra Tyskland, Belgia, Finland, Frankrike, Italia, Sveits, Nederland, Estland og Danmark sitter.

I kjøttjuryen sitter blant annet Sveriges Mathias Dahlgren. Videre har kjøttjuryen representanter fra Island, Bulgaria, Ungarn, Spania, Luxembourg, Storbritannia, Tsjekkia, Polen og Russland.

Før juryen gikk i gang i dag ble det for øvrig holdt et minutts stillhet på grunn av den tragiske bussulykken i Sveits nylig, der mange skolebarn og voksne fra Belgia omkom.

Gulrøttene til Ørjan Johannessen fikk mye omtale i konkurransehallen. (Foto: Impuls)

Johannessens meny

Under menyen til Johannessen i dagens konkurranse.

Konferansierene og tidligere Bocuse d`Or-vinner Regis Marcon bemerket spesielt den ene delen av fiskeretten, der Johannessen har gått amok med gulrot: I menyen heter det da bare Gulrot, gulrot, gulrot.

Samtidig sa den ene av konferansierene: - Denne retten minner meg virkelig om våren!

Les mer om Ørjan Johannessen her

"

Klar for presentasjon av fiskeretten fra Norge. (Foto: Printscreen, WEB-TV, Bocuse d`Or)

Fisk

Sjøtunge "Austevoll"

Posjert Sjøtunge med reker, sitron og kaviar

Artiskokk, trøffel og aromater

Gulrot, gulrot, gulrot

Salat på potet, egg erter og reker

Artiskokk emulsjon

Kjøtt

Kylling Label Rouge "Smak"

Glasert kylling med trøffel, sultan og løk

Kyllinglår Rotisseur

Selleri, eple og foie gras

Jordskokk og rødbet

Potet, trøffel og egg

Kyllingsjy

Trøffelkrem

---

Se video av den norske heiagjengen her

"

Det var ingenting å si på støtten fra tribunen i dag. Den norske delegasjonen sørget for liv på tribunen da Ørjan Johannessen leverte rettene sine. (Foto: Impuls)

Eyvind Hellstrøm er Norges juryrepresentant i Bocuse d`Or Europe i Brüssel. Her får han servert Ørjan Johannessens fiskerett Sjøtunge Austevoll. (Foto: Impuls)

Kjøttfatet til Ørjan Johannessen bæres frem. (Foto: Impuls)

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS