Skeie Lyon2

I gang med den store svenneprøven

Geir Skeie og hans commis Adrian Løvvold er godt i gang i boks 1 i konkurranseområdet i Eurexpo i Lyon. Om noen timer skal de to forskjellige rettene, Norsk torsk, kamskjell og reker à la Sandefjord og Angus Aberdeen à la Sæterbø serveres juryen.

Publisert

Klokka 08.50 i dag tidlig startet han sin fem timer og 35 minutter lange konkurranse.

Se bilder av rettene her

Skeie skal presentere fiskeretten for juryen klokka 13.50, mens kjøttretten skal være klar klokka 14.25.

Fin flyt i arbeidet

"

- Foreløpig ligger vi godt an i forhold til tid, og det er veldig fin flyt i arbeidet, men akkurat nå er vi inne i en veldig hektisk periode, sa coach Odd Ivar Solvold til horecanytt.no ved 10.30-tiden.

- Alt fungerer bra, men det er mye som kan skje. Det er mye støy i salen her, og det er for eksempel fort gjort å ikke høre klokka til ovnen, sier Solvold.

Baker hele torsken

Den første retten som skal serveres de 24 dommerne, er fiskeretten, der råvarene i årets konkurranse er torsk, kamskjell og rå reker. Der baker han alle delene av torsken, både ryggstykket, buken og halen.

Se Geir Skeies meny her

Røkte kamskjell

Opprinnelig var det tenkt å at kamskjellene stekes på rundsiden i stedet for på flatsiden.

- Dette endret vi etter hvert. Nå fyller vi stedet torskebuken med røkte kamskjell, og topper dette med kamskjell, forklarer Odd Ivar Solvold.

"

- Hva er det mest kritiske punktet?

- Det er mye som skal tas hensyn til, men det aller viktigste, etter min mening, er at maten holder forventet temperatur når den skal serveres, forklarer Solvold.

Gele av reker

I tillegg lager Skeie og Løvvold en gele av rå reker som blandes med kokte reker i kombinasjon med råmarinerte reker.

Til slutt bakes farsen med alle rekene.

Se bilder av rettene her

Også kjøttretten bakes

Også kjøttretten bakes. Fire stykningsdeler (kjake, hale, kotelettkam og indrefilet) fra Angus Beef skal tas i bruk i konkurransen.

- Vi fant tidlig en løsning, som vi synes fungerer bra. Kjøttet kombineres med løk og rotfrukter, samt foie gras (andelever) og trøffel, sa Geir Skeie til horecanytt.no før konkurransen.

Se bilder av Geir Skeies retter her

Odd Ivar Solvold sier til horecanytt.no at det er gjort noen presentasjonsmessige endringer av rettene like i forkant av konkurransen.

- Det er de små prikkene over i'en, sier han smilende.

Støtte på tribunen

"

Den norske supporterklubben, som teller over 350 medlemmer, har allerede satt et tydelig preg på tribunen. Totalt er det forventet over 1000 nordmenn til messeområdet hvor konkurransen pågår.

Også det franske laget med Philippe Mille i spissen konkurrerer i dag, noe som gjør at tribunen er fylt til randen av jublende mennesker. I tillegg er sølvmedaljevinneren fra Stavanger, danske Jasper Kure i gang i boksen ved siden av Geir Skeie.

Også USA og Japan, to av favorittene og vinnere av henholdsvis den amerikanske og asiatiske utgaven av Bocuse d'Or, er godt i gang.

Horecanytt.no følger konkurransen fortløpende, og saken blir oppdatert jevnlig

Powered by Labrador CMS