
Klart for ny Bocuse d`Or-utgave
Norges Bocuse d’Or-delegasjon har den siste uka finpusset formen i Belgia. Søndag ble generalprøven gjennomført, en generalprøve som blir betegnet som god. Tirsdag starter Bocuse d’Or Europe 2012, og onsdag skal Norges deltaker Ørjan Johannessen og hans commis Julie Ekse Jenssen i aksjon.
Julie Ekse Jenssen (commis), Ørjan Johannessen (Norges Bocuse d`Or-deltaker) og Odd Ivar Solvold (coach). (Foto: Impuls)

Den siste uka har den norske delegasjonen vært på plass i Brüssel for å finpusse formen, og søndag ble generalprøven gjennomført, skrives det på Facebook-siden til Ørjan Johannessen.
– Vi hadde en god gjennomkjøring i går. Det er betryggende, sier Ørjans assistent, Julie Ekse Jenssen.
Ja. Alt er gått etter planen. Nå gleder jeg meg bare til onsdag, samstemmer en rolig og fokusert Ørjan Johannessen.
Konkurransen starter tirsdag 20. mars med de 10 første nasjonene, og fortsetter onsdag med de 10 siste, deriblant Norge.
Ørjan Johannessen skal konkurrere onsdag 21. mars, og starter i boks 2 kl. 09.10. Fiskeretten leveres klokka 14,10, mens kjøttrett leveres klokka 14.45.
Kontinuerlig forbedring
– Vi har arbeidet jevnt og trutt de siste ukene, først i et eget treningskjøkken i Sandefjord og deretter i et treningskjøkken i Belgia. Treningen går meget bra, vi har jobbet kontinuerlig med forbedring hver eneste dag. Det er satt opp en gjennomtenkt struktur rundt måten det blir jobbet på, og begge rettene sitter etter tidskjemaet der de skal være, opplyser Elise Bratteng Rønning i Norges Bocuse d’Or-team til Horeca.
Saken fortsetter under bildet
"
Hele teamet som skal forsvarer Norges æres i Bocuse d`Or Europe. Fra venstre Arnt Johannessen (Ørjan Johannessens bror), Julie Ekse Jenssen, Odd Ivar Solvold, Ørjan Johannessen og Elise B. Rønning. (Foto: Impuls)
Ørjan Johannessen uttaler:
– Vi er blitt et godt team som kompletterer hverandre. Julie (Ekse Jenssen, commis) kan det jeg ikke kan, og Odd Ivar Solvold er også en svært viktig brikke.

Lange treningsdager
Commis for Ørjan Johannessen, Julie Ekse Jenssen og Eyvind Hellstrøm. Foran tll venstre skimtes Sven Erik Renaa, som også har representert Norges i Bocuse d`Or. (Foto: Impuls)
Teamet har den siste tiden trent hver eneste dag hele uka fra klokka ni og morgenen til klokka 20 på kvelden.

– Det jobbes mye med å holde konsentrasjonen frem mot konkurransen nå, fokus er veldig viktig, sier hun.
Ørjan Johannessen føler at han har kontroll før Bocuse d`Or 2012 i Brüssel. (Foto: Impuls)
Foruten hovedpersonen selv, Ørjan Johannessen, er det Bratteng Rønning og commis Julie Ekse Jenssen som har vært til stede hver eneste dag. I tillegg har coach Odd Ivar Solvold, Eyvind Hellstrøm og Harald Osa vært sentrale i testingen før konkurransen.
Sjøtunge, reker og kylling
Menyen er foreløpig hemmelig, men menyen skal bestå av sjøtunge med reker og Label Rouge kylling.

– Rettene skal presenteres på en kreativ og nytenkende måte – med sterkt søkelys på smak. Noe mer kan jeg foreløpig ikke si, sier Rønning.
– Stadige gjennomkjøringer
– Prosessen de siste ukene inneholder gjennomkjøringer av konkurransen med fokus på tid og perfeksjonisme. Vi har smakinger med tidligere Bocuse d’Or-deltakere, president Eivind Hellstrøm, Harald Osa og noen flere, og får hele tiden tilbakemelding for å gjøre forbedringer, sier Bratteng Rønning.
Julie Ekse Jenssen assisterer Ørjan Johannessen under Bocuse d`Or Euriope 2012 i Brussel. (Foto: Impuls)
– Jeg har smakt på Ørjans mat. Dette er bra. Eksepsjonelt bra! sier Hellstrøm, som har tro på et meget god norsk prestasjon i Brüssel.
Norges Bocuse d’Or-deltaker

* Ørjan Johannessen (26) er oppvokst på Bekkjarvik gjestgiveri i Austevoll kommune i Hordaland.
* Etter endt læretid på Hotel Neptun i Bergen, var han kokk og kjøkkensjef på Mathuset Solvold i Sandefjord i fem år, før han flyttet til Stavanger og Gastronomisk Institutt.
* Var commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or Europe i 2008.
* Vant NM i kokkekunst 2010 og Årets Kokk 2011.
Horecalife i Brüssel
Slik presenteres Ørjan Johannessen før Bocuse d`Or i Brüssel. (Foto: Impuls)
Mesterskapet arrangeres tirsdag 20. og onsdag 21. mars på Horeca Life-messen i Expo Hall 5 i Brüssel.
Ørjan Johannessen skal konkurrere onsdag 21. mars, og starter i boks 2 kl. 09.10. Fiskeretten leveres klokka 14,10, mens kjøttrett leveres klokka 14.45.
Les om Bekkjarvik Gjestgiveri her
Følg Ørjan Johannessen på Facebook her
Les mer på Norges Bocuse d`Or-side her
Her er startrekkefølgen i Bocuse d’Or Europe
Tirsdag 20. mars
1) Island
" Sigurdur Haraldsson (23) Vox Restaurant, Reykjavik
2) Belgia
Robrecht Wissels (35)
Belgocatering, Alost
3) Ungarn
Tamas Szell Onyx Etterem, Budapest
4) Frankrike
Thibaut Ruggieri
Lenôtre, Paris
5) Spania
Evarist Miralles (34)
El Bollit for Macio i Gastronom, Pego
6) Luxembourg
Jan Schneidewind (46)
Restaurant Windsor, Bertrange
7) Estland
Heidy Pinnak (38)
Restaurant Egoist, Tallinn
8) Sverige
Adam Dahlberg (35)
Adam & Albin Matstudio, Stockholm
9) Storbritannia
Adam Bennett (45)
Simpsons Restaurant, Birmingham
10) Nederland
Martin Ruissard (27)
De Fuik, Aalst
Onsdag 21. mars
11) Polen
Marcin Jablonski (25)
Bukiet Smakow
12) Norge
Ørjan Johannessen (26)
Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik
13) Bulgaria
Petar Nikolov (28)
Restaurant Sasa-Sofia, Sofia
14) Danmark
Jeppe Foldager (26)
Sølle Rødkro, Holte
15) Italia
Alfio Ghezzi (41)
Locanda Margon, Ravina-Trento
16) Tsjekkia
Landa Ondrej
Kampa Park, Praha
17) Russland
Alexey Kozyritskiy (32)
Luch, Moskva
18) Tyskland

Johannes Goll
Restaurant Français, Steigenberger Frankfurter Hof
19) Finland
Mika Palonen (35)
Villa Störsvik, Siuntio
20) Sveits
Teo Chiaravalloti (33)
Villa Principe Leopoldo, Lugan
Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?
Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag
Relaterte artikler
Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:
• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter
• restauranter
• barer og puber
• utesteder
• kafeer
• contract catering
• kantiner
• institusjoner
Bestill abonnement på magasinet Horeca her
Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.
"