
Norge er best i Bocuse d`Or
Norge passerte med seieren i Belgia Frankrike på medaljestatistikken i Bocuse d’Or. Nå har både Norge og Frankrike 11 medaljer, og begge nasjonene seks gull. Men Norge har tre sølvmedaljer mot Frankrikes to. 13 nasjoner har tatt medaljer siden konkurransen ble startet i 1987, enten i Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Europe eller Bocuse d’Or Asia.
Både Bocuse d`Or Europe-vinner i 2008 og Bocuse d`Or-vinner i 2009, Geir Skeie og Bocuse d`Or Europe-vinner i 2012, Ørjan Johannessen, har gått i gradene hos Odd Ivar Solvold (til høyre). Det er verdt en champagneskvett! For seieren og at Norge også nå leder medaljestatistikken i Bocuse d`Or. (Foto: Impuls)

Mathias Dahlgren (til høyre), her sammen med Paul Svensson, er Sveriges eneste Bocuse d`Or-vinner. (Foto: Morten Holt)

Norge har nå seks gull, fire sølv og to bronsemedaljer. Frankrike seks gull-, to sølv- og to bronsemedaljer.
I tallene er også de to Bocuse d’Or Europe-konkurransene inkludert.
Danmark med sju medaljer, Sverige seks
Danmark følger etter med sju medaljer, og gjorde et skikkelig byks på lista da Rasmus Kofoed sikret dansk gull både i Bocuse d`Or Europe i 2010 og i Bocuse d`Or i Lyon i 2011.
Danmark har tatt to gull, tre sølv og en bronse, mens Sverige også har sju medaljer, ett gull (Mathias Dahlgren), fem sølv og en bronse.
Vertslandet for Bocuse d’Or Europe 2012, Belgia, har seks medaljer (fire sølv- og to bronsemedaljer). Men gullet mangler, og det fører Belgia nedover på lista.
Medaljestatistikken 1987 – 2012

(inkl Europa og Asia)
Geir Skeie (bildet) og Gunnar Hvarnes er foreløpig de eneste nordmennene med to medaljer i Bocuse d`Or. Skeie har attpåtil to gull, Hvarnes et sølv og en bronse. (Foto: Morten Holt)
Her er medaljestatistikken totalt for Bocuse d’Or fra 1987 frem til 2012. Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Europe og Bocuse d’Or Asia er inkludert. Japan og Malaysia har vunnet de to utgavene av Bocuse d’Or Asia i 2008 og 2010. Bocuse d`Or Asia 2012 arrangeres i juni.
Les også: Geir Skeie hjelper Sri Lankas kandidat før Bocuse d`Or Asia 2012
Det har også blitt avholdt konkurranser i Amerika, men ingen resultater foreligger.
1) Norge – 6 gull – 3 sølv – 2 bronse
2) Frankrike – 6 gull – 2 sølv – 3 bronse
3) Danmark – 2 gull – 3 sølv – 2 bronse
4) Sverige – 1 gull – 5 sølv – 1 bronse
5) Malaysia – 1 gull – 1 sølv – 0 bronse
6) Japan – 1 gull – 0 sølv – 1 bronse
7) Luxembourg – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse
8) Belgia – 0 gull – 4 sølv – 2 bronse
9) Kina – 0 gull – 1 sølv – 1 bronse
10) Tyskland – 0 gull – 0 sølv – 3 bronse
11) Singapore – 0 gull – 0 sølv – 2 bronse
12) Island – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
12) Sveits – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
Medaljestatistikk Bocuse d’Or 1987-2012
(kun Bocuse d’Or i Lyon)
Her er medaljestatistikken, når bare Bocuse d’Or i Lyon regnes. De to Bocuse d’Or Europe-konkurransene er ikke medregnet.
1) Frankrike – 6 gull – 2 sølv – 1 bronse
2) Norge – 4 gull – 2 sølv – 2 bronse
3) Danmark – 1 gull – 2 sølv – 1 bronse
4) Sverige – 1 gull – 4 sølv – 0 bronse
5) Luxembourg – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse
6) Belgia – 0 gull – 4 sølv – 2 bronse
7) Tyskland – 0 gull – 0 sølv – 3 bronse
8) Island – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
8) Singapore – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse

8) Sveits – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
Medaljevinnere Bocuse d’Or 1987-2012
Her er medaljevinnerne i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe siden starten i 1987. De norske deltakerne er uthevet.
"Fire norske Bocuse d`Or-deltakere: Arne Brimi, Tom-Victor Gausdal, Charles Tjessem og Terje Ness. (Foto: Morten Holt)
1987
Gull: Jacky Freon, Frankrike
Sølv: Michel Addons, Belgia
Bronse: Hans Harr, Tyskland
Norsk deltaker: Arne Brimi
1989
Gull: Lea Linster, Luxembourg
Sølv: Pierre Paulus, Belgia

Bronse: William Wai, Singapore
Norsk deltaker: Eyvind Hellstrøm
1991
Gull: Michel Roth, Frankrike
Sølv: Lars Erik Underthun, Norge
Bronse: Gert Jan Raven, Belgia
Bent Stiansen var Norges første Bocuse d`Or-vinner. Her sammen med Paul Bocuse. (Foto: Morten Holt)
1993
Gull: Bent Stiansen, Norge
Sølv: Jens Petter Kolbeck, Danmark
Bronse: Guy van Cauteren, Belgia
1995
Gull: Regis Marcon, Frankrike
Sølv: Melker Andersson, Sverige
Bronse: Patrick Jaros, Tyskland
Ingen norsk deltaker (ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)
1997
Gull: Mathias Dahlgren, Sverige
Sølv: Roland Debuyst, Belgia
Bronse: Odd Ivar Solvold, Norge
1999
Gull: Terje Ness, Norge
Sølv: Yannick Aleno, Frankrike
Bronse: Ferdy Debecker, Belgia
2001
Gull: Francois Adamski, Frankrike
Sølv: Henrik Norström, Sverige
Bronse: Hákon Már Örvarsson, Island
Ingen norsk deltaker (ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)
2003
Gull: Charles Tjessem, Norge
Sølv: Frank Putelat, Frankrike
Bronse: Claus Weitbrecht, Tyskland
2005
Gull: Serge Vieira, Frankrike
Sølv: Tom-Victor Gausdal, Norge
Bronse: Rasmus Kofoed, Danmark

2007
Gull: Fabrice Desvignes, Frankrike
Sølv: Rasmus Kofoed, Danmark
Bronse: Frank Giovannini, Sveits
Norsk deltaker: Sven Erik Renaa (fjerdeplass, samt beste fiskerett og beste kjøttrett)
2008, Bocuse d’Or Europe
Gull: Geir Skeie, Norge
Sølv: Jasper Kure, Danmark

Bronse: Jonas Lundgren, Sverige
2009
Gull: Geir Skeie, Norge
Sølv: Jonas Lundgren, Sverige
Relaterte artikler
Bronse: Philippe Mille, Frankrike
2010, Bocuse d’Or Europe
Gull: Rasmus Kofoed, Danmark
Sølv: Gunnar Hvarnes, Norge
Bronse: Jérôme Jaëglé, Frankrike
2011
Eyvind Hellstrøm (til venstre) var den andre norske Bocuse d`Or-deltakeren (1989). Gunnar Hvarnes (midten) deltok i 2010 og 2011, her sammen med Hvarnes sin commis Filip A. Bendi. (Foto: Morten Holt)
Gull: Rasmus Kofoed, Danmark
Sølv: Tommy Myllymäki, Sverige
Bronse: Gunnar Hvarnes, Norge
2012, Bocuse d`Or Europe
Gull: Ørjan Johannessen, Norge
Sølv: Adam Dahlberg, Sverige
Bronse: Jeppe Foldager, Danmark
Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?
Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag
Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:
• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter
• restauranter
• barer og puber
• utesteder
• kafeer
• contract catering
• kantiner
• institusjoner
Bestill abonnement på magasinet Horeca her
Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.
"