Øyvind Novak Jenssen og Jonas Lundgren Lyon nett

Norsk gull også hvis det blir svensk seier

Sveriges Jonas Lundgren (32), som vant bronsemedaljen i Bocuse d'Or Europe , var den eneste av medaljevinnerne fra Stavanger som var i aksjon i Lyon i dag. Med seg som commis (assistent) har han norske Øyvind Novak Jenssen.

Publisert

Jonas Lundgren var blant de siste som presenterte maten for juryen i dag - med høye heiarop fra den svenske delegasjonen på tribunen i Lyon.

Smakte på sin tidligere arbeidstakers mat

Svenskenes deltaker har tidligere arbeidet som kjøkkensjef på Bagatelle, og i dag var hans tidligere arbeidsgiver Eyvind Hellstrøm i juryen.

Han nikket godkjent da han smakte på Lundgrens retter.

Sin egen restaurant?

Lundgren bruker norske og svenske teknikker for å vinne frem i konkurransen i kokkekunst i Lyon.

Når nå Bocuse d'Or er over i løpet av noen dager, har han planer om å reise til kysten av Middelhavet, spise, drikke og med litt hell, kanskje åpne en restaurant.

Erfaring

Foruten Bagatelle, har Lundgren kokkeerfaring fra Gondolen og Sturekompagniet i Stockholm, Le Canard i Oslo, hos Philip Howard på The Square i London og i Napa Valley hos legenden Thomas Keller på The French Laundry.

Powered by Labrador CMS