Paul Bocuse og Geir Skeie1

Snart Lyon-forberedelser for vår Bocuse-vinner

Allerede i august starter Geir Skeie oppkjøringen mot VM i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon. Mesterskapet arrangeres i Lyon i januar 2009, og de fleste nasjonene som skal delta er nå klare. Samtidig er det også klart at Sveits skal arrangeres Bocuse d'Or Europe i 2010.  

Publisert

- Vi starter for fullt med forberedelsene i august, men har vel egentlig hatt Bocuse d'Or i Lyon i bakhodet en god stund, sa Geir Skeie etter seieren i går.

Der får han på nytt sjansen med norske råvarer. Foruten Angus Beef (kjøttdelen) er nemlig råvarene torsk, reker og kamskjell, alle råvarer vi vet at Geir Skeie liker å jobbe med.

Bocuse d'Or

De 12 beste landene i Bocuse d'Or Europe er alle kvalifisert for den store verdensfinalen i Lyon.

I tillegg kommer det til land fra Asia, Latin-Amerika og Nord-Amerika. Dessuten har Paul Bocuse & Co allerede plukket ut ett av to såkalte wildcards.

Belgia ble nummer 13 i Stavanger, og fikk med det en av de to såkalte wildcards. Det siste landet er foreløpig bestemt.

Totalt skal 24 nasjoner delta i finalen i Frankrike om et halvt år.

13 europeiske land

Foruten Norge, er følgende andre land klare for Lyon 2009: Danmark, Sverige, Frankrike, Finland, Island, Nederland, Tsjekkia, Estland, Storbritannia, Sveits, Luxembourg og Belgia (nevnt i samme rekkefølge som nasjonene endte i Bocuse d'Or Europe i går).

Asia og Amerika

Fra Asia er Japan, Malaysia, Singapore og Sør-Korea kvalifisert, mens Uruguay, Brasil og Mexico er klare fra region Mellom/Sør-Amerika.

USA og Canada er også finaleklare nasjoner. Ingen afrikanske nasjoner skal delta i Bocuse d'Or i 2009.

Powered by Labrador CMS