Gunnar Hvarnes i aksjon1 (6).JPG
Gunnar Hvarnes i aksjon1 (6).JPG

Startrekkefølgen i Bocuse dOr

Gunnar Hvarnes starter som sistemann i Bocuse d’Or 2011. Dommerne har smakt seg gjennom 23 andre lands retter før Norge og Gunnar Hvarnes får servert sin fiske- og kjøttrett onsdag denne uka. Her er startrekkefølgen i konkurransen, som regnes som et uoffisielt VM i kokkekunst.

Publisert

Hvarnes ble nummer to i Bocuse d’Or Europe i Genevé i juni 2010. Da var Filip A. Bendi commis. Det er han også denne gangen.

Gunnar Hvarnes (til høyre) og Filip A. Bendi. (Foto: Morten Holt)

Danmark også andre dag

Flere av de antatt hardeste konkurrentene, deriblant danske Rasmus Kofoed, som vant i Genevé, skal også konkurrere andre dag, onsdag (som nummer tre andre dag).

Sveriges Tommy Myllymäki skal først ut andre dag, mens en av de andre store favorittene, hjemmenasjonen Frankrike, skal i aksjon allerede første dag, i morgen tirsdag (som nummer 10 første dag).

I Norges naboboks skal for øvrig Spanias deltaker tilberede maten.

Du kan for øvrig følge Gunnar Hvarnes på konkurransedagen på Horecanytt.no.

Skeie i æresjuryen

Vinneren av Bocuse d'Or 2009, Geir Skeie, sitter forresten i æresjuryen sammen med Paul Bocuse og Yannick Alleno.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Startrekkefølgen

Her er startrekkefølgen i Lyon tirsdag 25. og onsdag 26. januar:

TIRSDAG 25 JANUAR

1) Indonesia

Guruh Nugraha

Restaurant: The Parklane Hotel Jakarta

Født: 15. januar 1979

Commis: Risky Hidayah (Indonesia)

Coach: Gilles Marx

President: Vindex Tengker

2) Argentina

Juan Pedro Demuru

Født: 7. april 1977

Restaurant: Demuru Restaurant

Commis: Maria Mercedes Garcia (Argentina)

Coach: Fernando José Orciani

President: Dolli Irigoyen

3) Polen

Rafal Jelewski

Restaurant: Hotel Park Poznan

Født: 12. november 1989

Commis: Bartosz Budzynski (Polen)

Coach: Piotr Lisiewski

President: Constant-Michel Labarre

4) Island

Thrainn Freyr Vigfusson

Restaurant: The Grillid restaurant

Født: 24. mai 1981

Assistant: Bjarni Siguroli Jakobsson (Island)

Coach: Hakon Mar Orvarsson

President: Sturla Birgisson

5) Belgia

Colin Gaëtan

Restaurant: Restaurant Jaloa

Født: 13. september 1977

Commis: David Glody Okita Omana (Belgia)

Coach: Roland Debuyst

President: Peter Goossens

6) Kina

Shi Jing Shen

Restaurant: Stiller`s Restaurant & Cooking

Født: 24. januar 1972

Commis: Roethlisberger Nicolas (Sveits)

Coach: Peter Hurni

President: Stefan Stiller

7) Guatemala

Nicolas Nicolas Palomo Ventura

Restaurant: Hotel Casa Santo Domingo

Født: 7. november 1983

Commis Luis Armando Tecen Gil (Guatemala)

Coach: Jorge Jorge Lamport

President: Mario Enrique Campollo Sarti

8) Nederland

Marco Poldervaart

Restaurant: De Gastronoom

Født: 29. mai 1971

Assistant: Jan Smink (Nederland)

Coach: Leendert Klaassens

President: André Van Doorn

9) Finland

Matti Jämsen

Født: 18. august 1979

Commis: Ismo Sipeläinen (Finland)

Coach: Pekka Terävä

President: Jarmo Vaha-Savo

10) Frankrike

Jerome Jaegle

Restaurant: Restaurant Tetedoie

Født: 11. februar 1979

Commis: Yannick Gallet (Frankrike)

Coach: Eric Pras

President: Eric Fréchon

11) Australia

Russell Clarke

Restaurant: Brisbane Convention Centre

Født: 15. januar 1971

Commis: Mathew Lee (Australia)

Coach: Emmanuel Renaut

President: Romain Bapst

12) Japan

Tatsuo Nakasu

Restaurant: Hotel Bleston Court

Født: 6. desember 1976

Commis: Maiko Imazawa (Japan)

Coach: Romuald Fassenet

President: Hiroyuki Hiramatsu

ONSDAG 26. JANUAR

13) Sverige

Tommy Myllymäki

Relaterte artikler

    Restaurant: Julita Wardshus

    Født: 31. juli 1978

    Commis: Johan Salestam (Sverige)

    Coach: Peter Jelksater

    President: Mathias Dahlgren

    14) Uruguay

    Alvaro Verderosa

    Restaurant: Arcadia

    Født: 12. juli 1971

    Commis: Toel Falero (Uruguay)

    Coach: Gonzalo García

    President: Gustavo Alves Martínez

    15) Danmark

    Kofoed Rasmus

    Restaurant: Geranium

    Født: 22. august 1974

    Commis: Frederik Rudkjøbing (Danmark)

    Coach: Søren Ledet (Geranium)

    President: René Redzepi (Restaurant Noma)

    16) Canada

    Ryan Stone

    Restaurant: The West Coast Fishing Club

    Født: 12. januar 1982

    Commis: Talib Hudda (Canada)

    Coach: Scott Jaeger

    President: Simon Smotkowicz

    17) Tyskland

    Ludwig Heer

    Restaurant: Burg Staufeneck

    Født: 13. april 1981

    Commis: Daniel Zahn (Tyskland)

    Coach: Marian Schneider

    President: Patrik Jaros

    18) Sveits

    Franck Giovannini

    Restaurant: Hôtel de Ville, Crissier

    Født: 26. april 1974

    Commis: Cécile Panchaud (Sveits)

    Coach: Armin Fuchs

    President: Philippe Rochat

    19) Storbritannia

    Simon Hulstone

    Restaurant: The Elephant Restaurant

    Født: 2. november 1974

    Commis: Jordan Bailey (Storbritannia)

    Coach: Nick Vadis

    President: Brian Turner

    20) USA

    James Kent

    Restaurant: Eleven Madison Park

    Født: 5. februar 1979

    Commis: Thomas Allan (USA)

    Coach: Mark Erickson

    President: Thomas Keller

    21) Italia

    Alberto Zanoletti

    Restaurant: Locanda Armonia

    Født: 21. april 1978

    Commis: Nafije Dizdari (Albania)

    Coach: Federico Coria

    President: Giancarlo Perbellini

    22) Malaysia

    See See Lay Na

    Restaurant: Pacifica

    Født: 14. februar 1981

    Commis: Mandy Goh (Malaysia)

    Coach: Marcel Kofler

    President: Federico Michieletto

    23) Spania

    R. Morilla Juan Andrés

    Restaurant: EL Claustro

    Født: 14. mai 1980

    Commis: Arroyo Rafael (Spania)

    Coach: Felipe Joaquin

    President: Pedro Subijana

    24) Norge

    Gunnar Hvarnes

    Restaurant: Gastronomisk Institutt/Hos Ingrid

    Født: 5. mai 1977

    Commis: Filip August Bendi (Norge)

    Coach: Steffen Engelhard, Statoil

    President Norge: Eyvind Hellstrøm

    Webside: Bocusedornorge.no

    "
    Powered by Labrador CMS