Stjernekokkene deler innsikt på Smak 2020

Stiftelsen Årets kokk (tidligere Bocuse d’Or Norge) er som «Olympiatoppen» for norske mesterkokker. Nå er det klart at de får sin egen dag på Smak 2020.

Publisert

«Årets kokk-dagen» arrangeres onsdag 4. mars 2020. Her vil du møte flere av landets ledende kokker i demonstrasjoner, foredrag og samtaler.

Les også: Kokkene på statsbudsjettet

Foto: Morten Holt

Være bli best i verden

– Vårt mål er å utvikle norske kokker til å bli best i verden, og så vil vi bidra til å øke den generelle kunnskapen og entusiasmen rundt norsk gastronomi. Det er derfor spennende for oss å organisere denne dagen på nettopp Smak 2020, sier daglig leder i Stiftelsen Årets okkk (Bocuse d’Or Norge), Arne Sørvig.

– Vi fungerer som et slags «åpent innovasjonssystem», og det er spennende for oss å organisere denne dagen på nettopp Smak 2020, sier Sørvig.

Les også: Ny Bocuse d’Or-sjanse for Christian A. Pettersen

På verdenskartet

Prosjektleder for Smak 2020, Torill Engelberg, er veldig glad for at Bocuse d’Or-systemet velger å engasjere sitt stjernegalleri – og lage en helt egen «Årets kokk-dag» under arrangementet:

– Dette er en veldig viktig aktør og utgjør et stolt knippe ambassadører for «Matnasjonen Norge». Denne gjengen er de som har satt norsk mat og kokkekunst på verdenskartet. Vi gleder oss stort til at alle våre besøkende nå får muligheten til å møte og lære av våre aller beste, sier Engelberg.

Stjernekokker på plass

Bocuse-sjefen avslører ikke for mange detaljer ennå, men forteller at flere av landets Bocuse-kokker bidrar i planleggingen og allerede har meldt sin ankomst:

Disse er Bent Stiansen, Geir Skeie, Christopher W. Davidsen, Gunnar Hvarnes og Tom Victor Gausdal. I tillegg treffer vi Aleksander Vartdal, som vant første utgaven av Årets unge kokk i Mathallen i september i år, og selvsagt Christian André Pettersen, Norges kandidat til Bocuse d’Or 2021.

– Selv om ikke alle detaljer er på plass ennå, kjenner jeg meg trygg på at dette blir en topp inspirasjonsdag, sier Arne Sørvig.

Bocuse-kokkene som deltar på Smak 2020

Dette er de norske Bocuse d’Or-kokkene som deltar på «Årets kokk-dagen» på Smak 2002 onsdag 4. mars neste år.

Christian André Pettersen er Norges neste kandidat til Bocuse d’Or etter at han vant Årets kokk høsten 2019. Det er andre gang nordlendingen deltar i Bocuse d’Or, etter at han med Team Norway i 2018 vant Bocuse d’Or i Torino og i januar 2019 tok bronse i den globale finalen i Lyon.

Geir Skeie vant den aller første utgaven av Bocuse d’Or Europe i 2008 (Stavanger), og året etter vant han gull i Bocuse d’Or i Lyon. Skeie har legendestatus blant verdens konkurransekokker, og utvikler i dag, ut over egne restauranter i Sandefjord, fast casual-kjeden Pink Fish.

Gunnar Hvarnes vant bronse i Bocuse d’Or i Lyon i 2011, og er i dag en av kokkenorges sentrale faglige ledere gjennom sitt arbeid som rådgiver. Han coachet Christopher W. Davidsen og Christian André Pettersen i Bocuse d’Or i 2017 og 2019, og har vært Bocuse-akademiets faglige leder siden 2015.

Tom Victor Gausdal er Bocuse-akademiets styreleder, og med det president for Team Norway og Norges dommer i Bocuse d’Or 2021. Gausdal har skrevet en rekke kokebøker, og er til daglig medeier og faglig pådriver i Lava Oslo med sine 16 spisesteder og utesteder. Han vant sølv i Bocuse d’Or i 2005.

Bent Stiansen tok i 1993 tok Norges og Skandinavias aller første gullmedalje i Bocuse d’Or, og har siden vært en av landets ledende kokker gjennom sitt virke på Statholdergaarden og gjennom en utallige formidlingsoppgaver som egne kokebøker og fjernsynsprogrammer.

Christopher W. Davidsen vant sølv i Bocuse d’Or i Lyon 2017 med blant annet avfallsproduktet «purrestokk», og ga med det denne råvaren, og norske grønnsaker, en helt ny status blant sine kokkekolleger internasjonalt. I dag driver han Speilsalen ved Britannia Hotel i Trondheim, i tillegg til sosialt engasjement gjennom pop-up’en Cafekafaen i Stavanger.

Les om alle de norsk Bocuse d’Or-kokkene her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS