Jan Erik Hauge (1)

Årets kokk 2015: Jan-Erik Hauge

Tirsdag 13. oktober arrangeres Årets Kokk 2015 – der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Fram mot konkurransen neste tirsdag presenterer vi alle de seks deltakerne – slik de starter i konkurransen i Mathallen. Nummer fire ut er Jan-Erik Hauge, som er den yngste deltakeren i konkurransen.

Publisert

Jan-Erik Hauge. (Foto: Morten Holt)

4) Team Jani

Kokk: Jan-Erik Hauge

Alder/fødselsdato: 25 (8. februar 1990).

Jan-Erik Hauge starter som nummer 4 i Årets Kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Oppvokst: Bremanger.

Arbeidssted: Tango Bar & Kjøkken i Stavanger (soussjef)

Tidligere arbeidssteder/læresteder: Søtt+Salt, Bekkjarvik Gjestgiveri, Brygga 11 Sandefjord, Den norske ambassaden i Washington DC i USA, Mathuset Solvold.

Konkurransemeritter: Sølv i Årets Masahiro-kokk (2013), sølv i Årets Sjømatkokk (2012).

Annet: Det norske kokkelandslaget (2015 - >).

Commis: Fredrik von Opdrop (20), Tango Bar & Kjøkken (Stavanger).

Coach: Kjartan Skjelde (39), Tango Bar & Kjøkken og Fish & Cow (Stavanger).

Starttid: 10.30, levering sjømat 15.30, kjøttrett 16.30.

Diplomatkokken fra Bremanger

Jan-Erik gikk, som flere andre kandidater til Årets kokk, læretiden hos Bocusekokk Odd Ivar Solvold ved Mathuset Solvold i Sandefjord. I 2010 fikk han tilbud om å fungere som kjøkkensjef ved Den Norske Ambassaden i Washington, en selvstendig og tøff oppgave i et stort, fremmed land. Etter endt år der gikk turen tilbake til Sandefjord og kokkejobb hos Bocusekokk Geir Skeie på Brygga 11, og raskt videre til Bocusekokken Ørjan Johannessen på Bekkjarvik Gjestgiveri i Bekkjarvik, Austevoll. Etter et kort oppjhold på Salt & Søtt i Bergen, endte Jani opp i Stavanger, der han nå i tre år har deltatt i utviklingen av en av Stavangers beste restauranter, Tango Bar & Kjøkken.

Han er den minst rutinerte konkurransekokken, men Bocuse d'Or-kokkene i Akademiet tvilte ikke på at han kan stå jevnbyrdig i konkurransen i Mathallen i oktober. Uten konkurransetrening er han heller ikke, og han har blant annet gjort hederlige plasseringer i Norgescup for lærlinger (finale), Årets sjømatkokk (2. plass) og Årets Masahirokokk (2. plass). Han er også nylig tatt ut som medlem i det norske kokkelandslaget, skriver Bocusedornorge.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS