Øyvind Bøe Dalelv

Årets kokk 2015: Øyvind Bøe Dalelv

Tirsdag 13. oktober arrangeres Årets Kokk 2015 – der vinneren blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. Fram mot konkurransen neste tirsdag presenterer vi alle de seks deltakerne – slik de starter i konkurransen i Mathallen. Nummer tre ut er Øyvind Bøe Dalelv.

Publisert

Øyvind Bøe Dalelv. (Foto: Morten Holt)

3) Team Øyvind

Kokk: Øyvind Bøe Dalelv

Alder/fødselsdato: 26 (26. september 1989).

Øyvind Bøe Dalelv starter som nummer tre i Årets Kokk 2015. (Foto: Morten Holt)

Oppvokst: Bodø.

Arbeidssted: Statholdergaarden i Oslo (soussjef).

Tidligere arbeidssteder/læresteder: Geranium, Restaurant Eik.

Konkurransemeritter: Bronse i Årets Kokk 2013, Sølv i NM i kokkekunst i 2013, gull i World Skills (VM i yrkesfag) i 2011, gull i Nordic Chef of The Year i 2011.

Annet: Kokk på kokkelandslaget (2013 - >), kokk på juniorlandslaget (2009-2010)

Commis: Joachim Lundgren (21), Statholdergaarden (Oslo).

Coach: Torbjørn Forster (46), Statholdergaarden (Oslo).

Starttid:10.20, levering sjømat 15.20, kjøttrett 16.20.

Statholdergaarden-kokken fra nord

Bøe Dalelv tilbrakte læretiden ved Statholdergaarden i 2007-09, før han fungerte både som kokk og kjøkkensjef hos Ole Johnny Eikefjord på Restaurant Eik i Oslo frem til 2011. Derfra bar det tilbake til Statholdergaarden, hvor han har vært siden med unntak av et studieopphold på Geranium i København. Han har vært kokk i juniorlandslaget, på yrkeslandslaget og er for tiden kokk i det norske kokkelandslaget (seniorer).

Kokkekonkurranser på nasjonalt og internasjonalt er svært krevende øvelser. Hardhausen Øyvind har konkurrert mye, og oppnådd mange sterke plasseringer. I 2013 tok han bronseplassen i Årets Kokk etter Adrian Løvold og Ørjan Johannessen, og i Årets Kokk 2011 var han commis for Alexander Berg. For han er kanskje den gjeveste tittelen til i dag førsteplassen i VM i Yrkesfag i London, World Skills 2011. I god Statholdergaarden-filosofi deler han også gjerne sine erfaringer fra konkurranser med andre, noe vi så fra Rio høsten 2015 hvor han var coach for den norske kokke-representanten i World Skills 2015.

Gjennom konkurranser har jeg lært meg selv å kjenne bedre; Hvordan jeg skal jobbe, tenke og forbedre meg for til slutt å bli best, forteller Øyvind i sin kvalifiseringssøknad til Bocuse d’Or Norge – Akademiet.

Les mer på Bocusedornorge.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS