Årets Kokk 2015 Foto Fredrik Ringe

Årets Kokk arrangeres 13. oktober

Tirsdag 13. oktober blir det klart hvem som skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017. Finalen, der seks meget sterke kandidater «stiller på startstreken», vil foregå i Mathallen på Vulkan i Oslo.

Publisert

De seks kandidatene til Årets Kokk 2015. Fra venstre Christian Andre Pettersen (Bodø), Jan-Erik Hauge (Bremanger), Adrian Løvold (Trondheim), Øyvind Bø Dalelv (Bodø), Christopher W. Davidsen (Stavanger) og Adam Bjerck (Bergen). (Foto: Fredrik Ringe)

Mathallen i Oslo har i løpet av få år blitt et referansepunkt for de mest matinteresserte i landet. Her finner kresne matelskere råvarene som er vanskelig å få tak i andre steder. «Entusiasmen og fagligheten knyttet til mat og drikke blant aktørene i Mathallen, gjør Mathallen til et ideelt sted å arrangere konkurransen Årets Kokk», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

– Forbilledlig måte

– Miljøet ved Mathallen har tilrettelagt for dette samarbeidet på en forbilledlig måte, og vi gleder oss til å utvikle tidenes Årets kokk-konkurranse, sier Lars Erik Underthun, Norges første medaljevinner i Bocuse d’Or da han vant sølv i Lyon i 1991, og styreleder i Bocuse d’Or Norge, Akademiet.

En stor inspirasjon

Lars Erik Underthun, Fabian Stang og Frode Rønne Malmo i Mathallen. (Foto: Finn Ståle Felberg)

Samarbeidet med Bocuse d’Or Norge startet da Mathallen var nyåpnet. Konkurransen har blitt en betydningsfull faktor for Mathallen skal befeste sin posisjon som en av landets viktigste møteplasser for kulinariske opplevelser.

– Dette gir viktig inspirasjon for de om lag 200 menneskene som jobber med matglede i Mathallen, uttaler daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

Konkurransekjøkken som holder nivået

Faglig leder for Årets Kokk 2015 Gunnar Hvarnes har selv vært deltaker for Norge både i Bocuse d'Or Europe i 2010 og i Bocuse d'Or i 2011. (Foto: Morten Holt)

Faglig leder for Årets Kokk, Gunnar Hvarnes, bronsevinner i Bocuse d’Or i 2011, konkurrerte selv i Mathallen i 2013:

– Vi kjenner Mathallen godt, og klarer her å bygge opp seks konkurransekjøkken som holder det internasjonale nivået som kreves. I tillegg er det flott at arrangementet legges midt i Oslo sentrum, det inviterer både bransjefolk og matinteresserte til faglig samvær rundt konkurransen, sier Hvarnes.

Mange kokker men lite søl

Oslo er Europas raskest voksende hovedstad, og denne veksten virker tiltrekkende på aktiviteter og talenter.

– Her i byen er det mange kokker men lite søl. Det å få være arena for et nasjonalt mesterskap er en ære, ikke minst når det her dreier seg om en disiplin der Norge er blant de beste i verden, sier Oslo-ordfører Fabian Stang.

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge

Bocuse d’Or Norges fremste oppgave er å identifisere og utvikle norske kandidater til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranser; Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon.

I Norge arrangeres kvalifiseringsmesterskapet Årets Kokk, der vinneren blir Norges kandidat til de internasjonale Bocuse d‘Or-konkurransene. Årets kokk er derfor Norges viktigste kokkekonkurranse, der landets mest ambisiøse unge kokker konkurrerer med en sterk drøm om og i neste omgang stå på pallen i Lyon som verdensmester. I 2015 konkurrerer seks kandidater.

Bocuse d‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapene til nå, har Norge tatt hjem fem gull og totalt ni pallplasseringer. Kun Frankrike slår Norge, med en pallplass i hovedkonkurransen, men hvis Bocuse d’Or Europe regnes med er faktisk Norge aller best.

De 12 Bocuse-kokkene som har skapt disse fantastiske resultatene, er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, og blir å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen i Oslo 13. oktober i år.

I tillegg til å virke som «Olympiatoppen» for norske mesterkokker, bidrar Bocuse d’Or Norge til kjennskap, interesse og entusiasme rundt mat og drikke generelt, og innenfor matfaget spesielt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS