ØrjanJohannessen og JulieEkseJenssen1

Dette er finaledeltakerne i Bocuse d'Or

De første nasjonene er i gang i gang i Lyon. 12 kokker skal i aksjon i løpet av dagen. Norges deltaker Ørjan Johannessen med sin commis Julie Ekse Jenssen starter som nummer 22, nummer 10 andre dag (onsdag 30. januar). Her er de 24 deltakerne i Bocuse d'Or 2013.

Publisert

Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Disse er kvalifisert for finalen i Bocuse d’Or 2013 (i alfatbetisk rekkefølge etter land):

Australia – Shannon Kellam, 35, The Brisbane Club

Belgia – Robrecht Wissels, 36, Belgocatering

Brasil – Fabio Watanebe, 30, Fabio Watanebe Eventos Gourmet

Canada – Alex Chen, 36, Moxies Bar Grill

Danmark – Jeppe Foldager, 26, HRS

Estland – Heidy Pinnak, 39, Egoist

Finland – Mika Palonen, 36, Villa Störsvik

Frankrike – Thibaut Ruggeri, 32, Lenotre Paris

Guatemala – Marcos Saenz, 27, Refectorio Casa Santo Domingo

Island – Sigurdur Haraldsson, 24, Vox

Italia – Alfio Ghezzi, 42, Locanda Margon

Japan – Noriyuki Hamada, 37, Hotel Bleston Court

Kina – Ralph Sun Jian Ping, Stiller’s Restaurant

Marokko – Issam Jaafari, 28, El Saadi Gardens & Resort

Mexico – Hugo Ahumada, 30, Café des Artistes

Nederland – Martin Ruissard, 28, De Fuik

Norge – Ørjan Johannessen, 27, Bekkjarvik Gjestgiveri

Singapore – Yew Eng Tong, 34, The Cliff Restaurant

Sr Lanka – Buddhika Samarasekara, 39, Spoons Restaurant, Hilton Colo

Storbritannia – Adam Bennett, 46, Simpsons Restaurant

Sveits – Teo Chiaravalloti, 33, Villa Principe Leopoldo

Sverige – Adam Dahlberg, 35, Adam & Albin Matstudio

Ungarn – Tamas Szell, 30, Onyx/Gerbeaud

USA – Richard Rosendale, 37, Greenbrier

Du kan lese mer om hvert enkelt lag her

Norge starter i boks 10 andre dag, tredje sist i konkurransen (totalt nummer 22 av 24 nasjoner)

Les også: Statistikken sier gull

Les også: Går for nytt norsk gull

Les også: Fra EM-gull til VM-gull

Yngst og eldst

Island stiller med den yngste deltakeren i finalen. Sigurdur Haraldsson er bare 24 år, men kokken fra restauranten Vox i Reykjavik er likevel blant favorittene til å havne blant de seks beste.

Som alltid stiller Storbritannia med en garvet kokk, denne gangen 46 år gamle Adam Bennett fra Simpsons Restaurant i Birmingham.

Bare en kvinnelig deltaker er med i finalen, nemlig Heydi Pinnak fra restaurant Egoist i Tallinn i Estland.

Slik starter lagene

Tirsdag 29. januar

1) Island

2) Sverige

3) Singapore

4) Kina

5) Brasil

6) Marokko

7) Nederland

8) Finland

9) Canada

10) Belgia

11) Mexico

12) Guatemala

Onsdag 30. januar

13) Danmark

14) Sri Lanka

15) Estland

16) Australia

17) Italia

18) Sveits

19) Frankrike

20) Storbritannia

21) USA

22) Norge

23) Ungarn

24) Japan

Her finner du medaljestatistikken for Bocuse d'Or gjennom tidene

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS