ØrjanJohannessenSeiersjubel FotoImpuls

Fornøyd med Bocuse d’Or-trekningen

Ørjan Johannessen skal i aksjon den første dagen i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm i mai i år. – En ny og spennende utfordring, mener Johannessen.

Publisert

Ørjan Johannessen (til høyre) kan bli den første som klarer å forsvare gullet i Bocuse d'Or Europe. Her jubler han etter seieren Bocuse d'Or Europe i Brussel i 2012 sammen med Eyvind Hellstrøm, commis Julie  Ekse Jenssen og coach Odd Ivar Solvold. (Foto: Impuls)

Johannessen har deltatt i Bocuse d’Or to ganger tidligere, først i Bocuse d’Or Europe i Brussel i 2012, der han vant, og i Bocuse d’Or i Lyon i 2013, der det ble fjerdeplass. Begge gangene konkurrerte han på den andre konkurransedagen

Ser positivt på trekningen

Ørjan Johannessen (bildet) og commis Jimmy Øien er i full gang med forberedelsene til Bocuse d'Or Europe i Stockholm i mai. (Foto: Morten Holt)

– Vi er veldig fornøyd med boks nummer sju første dag. Det blir en ny utfordring å konkurrere på dag 1,men det blir bra, skriver Ørjan Johannessen på sin Facebook-side.

Ørjan Johannessen kan bli den aller første som klarer å forsvare en tittel i Bocuse d’Or Europe i og med at han vant i Belgia for to år siden.

Som hjelper (commis) har han Jimmy Øien, som også var hans commis da han kvalifiserte seg ved å vinne Årets Kokk 2013 sist høst.

Les også: Johannessen vant Årets Kokk 2013

De hardeste utfordrerne

Også to av de andre favorittene, Frankrike og Danmark, skal i aksjon den første konkurransedagen.

Les også: Møter erfarne konkurrenter

Sverige og Tommy Myllimäki, som også regnes som en stor favoritt på hjemmebane, starter i boks 7, som startnummer 17, den andre dagen.

"

Norges Bocuse d'Or-deltaker Ørjan Johannessen sammen med Norges kokkeførstedame Ingrid Espelid Hovig, som fyller 90 år senere i år. (Foto: Impuls)

Les også: Dette er oppgaven i Bocuse d'Or Europe 2014 i Stockholm

Startrekkefølgen

Her er startrekkefølgen:

Onsdag 7. mai

Boks 1: Tyskland

Boks 2: Spania

Boks 3: Tyrkia

Boks 4: Frankrike

Boks 5: Italia

Boks 6: Estland

Boks 7: Norge

Boks 8: Danmark

Boks 9: Nederland

Boks 10: Bulgaria

Torsdag 8. mai

Boks 11: Finland

Boks 12: Storbritannia

Boks 13: Sveits

Boks 14: Ungarn

Boks 15: Østerrike

Boks 16: Island

Boks 17: Sverige

Boks 18: Luxembourg

Boks 19: Belgia

Boks 20: Russland

PS! Mannen bak konkurransen, Paul Bocuse,. fyller for øvrig 88 år i dag - 11. februar 2014.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS