Morten Falk Bocuse dOr danmark 2016-2017

Michelin-kokk blir dansk Bocuse d’Or-deltaker

Den norske Bocuse d’Or-deltakeren for konkurransene i 2016 (Bocuse d’Or Europe i Budapest) og 2017 (Bocuse d’Or i Lyon) blir ikke klar før til høsten, men den danske deltakeren er allerede klar. Morten Falk arbeider til daglig på restauranten Kadeau, én av restaurantene i København som i forrige uke ble tilgodesett med en Michelin-stjerne.

Publisert

Morten Falk er Danmarks neste Bocuse d'Or-deltaker.

De andre deltakerne i finalen for å delta i Bocuse d’Or for Danmark var Rasmus Mun (Tree Top), Mette Hvarre Gassner (Ti Trin Ned) og Mikkel Laursen (Mellemrum)

Gode danske prestasjoner

Morten Falk vant Årets Kok i Danmark i 2014.

– Jeg er veldig glad og stolt over å få lov til å representere Danmark i de kommende Bocuse d’Or-konkurransene, og håper å gjenta prestasjonen til mine forgjengere, sier Morten Falk.

Falk skal nå følge opp Kenneth Hansen, Jeppe Foldager, Rasmus Kofoed og Jasper Kure, som var danskenes fire forrige deltakere.

Mange medaljer

Hansen tok sølv i Bocuse d’Or Europe i Stockholm i 2014, men måtte dra medaljeløs fra Lyon tidligere i år. Foldager tok bronse i Bocuse d’Or Europe (2012) og sølv i Bocuse d’Or (2013), mens Rasmus Kofoed vant sågar både Bocuse d’Or Europe (2010) og Bocuse d’Or (2011). Jasper Kure tok sølv bak Geir Skeie i Bocuse d'Or Europe i Stavanger i 2008.

Både Kure, Foldager og Kofoed satt i den danske juryen da Falk nå vant.

Trygg på den nye danske deltakeren

– Morten Falk viste stor kreativitet, og han er veldig bra på smak. Han leverte overbevidenderetter, og jeg tviler ikke på at han vil hevde seg bra i Bocuse d’Or. Jeg er trygg på Danmarks neste kandidat, sier Rasmus Kofoed.

Foruten Kure, Foldager og Rasmus Kofoed, besto juryen av Jakob de Neergaard, Jens Peter Kolbeck, Mikael Christensen, Per Hallundbæk, Francis Cardenau, Jesper Koch og John Kofoed.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS