Arne Sørvig Bocuse d Or2
Arne Sørvig Bocuse d Or2

Ny daglig leder for Bocuse d’Or Norge

Arne Sørvig (47) er ansatt som daglig leder i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge. Han starter i stillingen 1. oktober 2014. Han kommer fra Universitetet i Stavanger, der han fullfører en doktorgrad i industriell økonomi og markedsføring. Han tok også fagbrev som kokk i 1991.

Publisert

Arne Sørvig er ansatt som daglig leder for Bocuse d'Or Norge.

– Jeg ser frem til å bidra til at det norske kokkemiljøet fortsatt skal befinne seg i den internasjonale toppligaen. Dette må jo være en av Norges artigste jobber, sier Arne Sørvig.

Før Universitetet i Stavanger jobbet han flere år i sjømatnæringen som markedsdirektør i Marine Harvest Group og som country director i Norges Sjømatråd.

Utdannet kokk

Før dette var han daglig leder i Fagforum for Mat og Drikke (nå Måltidets Hus) i Stavanger.

Han har en mastergrad i Internasjonal Hotell- og Reiselivsutvikling fra Norsk Hotellhøgskole og Cornell University i USA, og har vokst opp i hotell- og reiselivsnæringen der han fikk sin første yrkeserfaring. Han tok også fagbrev som kokk i 1991.

Verdifull kompetanse og kapasitet

– Vi er svært glade for at Arne Sørvig har takket ja til å lede arbeidet med å sikre at norske kokker fortsatt kommer på pallen i de to Bocuse d’Or-konkurransene; EM og VM i kokkekunst. Han har bred nasjonal og internasjonal erfaring fra matrelatert næringsliv, og vil tilføre Bocuse d’Or Norge verdifull kompetanse og kapasitet, sier Jo Rodin, styreleder i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge.

Bocuse d’Or Europe neste uke

Allerede neste uke er det full fart for Bocuse d’Or Norge. Da arrangeres Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm, der Ørjan Johannessen skal forsvare de norske fargene og også seieren fra Bocuse d’Or Europe 2012 i Brussel i Belgia.

De 12 beste i Stockholm går videre til hovedkonkurransen i Lyon i januar 2015.

Norske kokker i Bocuse d´Or

Bocuse d´Or regnes av mange som EM og VM i kokkekunst. Konkurransen ble etablert av den franske mesterkokken Paul Bocuse i 1987. «VM» arrangeres annethvert år i Lyon i Frankrike. «EM arrangeres også annethvert år, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008

I år er konkurransen lagt til Stockholm 7. og 8. mai. Norge er en viktig nasjon i Bocuse d’Or sammenheng, spesielt fra ett kulinarisk ståsted, men også som leverandør av førsteklasses sjømat. Allerede i 1991 brakte Lars Erik Underthun Norges første sølvmedalje hjem. Deretter har suksessene kommet på løpende bånd: Bent Stiansen sikret Norges første gullmedalje i 1993, og Odd Ivar Solvold en bronsemedalje i 1997. I 1999 fikk vi nytt gull med Terje Ness, og det tredje gullet tok Charles Tjessem i 2003. Tom Victor Gausdal sikret oss nok en sølvmedalje i 2005 kun slått av Frankrike med et poeng. Sven Erik Renaa tok tittelen «Beste fiskerett» i 2007, og Geir Skeie gjorde en unik prestasjon med norsk gull i både Bocuse d’Or Europe 2008 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2009.

Gunnar Hvarnes forsvarte Norges ære, først med sølv i Bocuse d’Or Europe i Geneve i 2010 og deretter med bronse i hovedkonkurransen i Bocuse d’Or 2011. Ørjan Johannessen tok gull i Bocuse d’Or Europe i Brussel 2012, og fikk «Beste fiskerett» i Bocuse d’Or i Lyon i 2013. I år er det igjen altså igjen Ørjan Johannessen som konkurrerer om tittelen i Bocuse d’Or Europe.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS