Odd Ivar Solvold Ørjan Johannessen1
Odd Ivar Solvold Ørjan Johannessen1

På let etter neste Bocuse d’Or-deltaker

Hvem blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker? Det avgjøres under Årets Kokk 2013, som arrangeres i Mathallen på Vulkan i Oslo til høsten. Nå kan du melde deg på i konkurransen - hvis du vil representere Norge i de store kokkemesterskapene de to neste årene.

Publisert

Odd Ivar Solvold (til venstre) i Bocuse d’Or Norge er på let etter Ørjan Johannessens (til høyre) etterfølger. (Foto: Morten Holt)

Ørjan Johannessen har gjort unna sin jobb for Norge i Bocuse d’Or 2013 og Bocuse d’Or Europe 2012. I løpet av året skal Bocuse d’Or Norge finne Johannessens etterfølger – som skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Stockholm neste år og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Hvem det blir, avgjøres under Årets Kokk 2013 i september/oktober.

Kriterier

Odd Ivar Solvold i Bocuse d'Or Norge har vært Norges coach i de siste mesterskapene, og har selv en bronsemedalje i konkurransen fra 1997. (Foto: Morten Holt)

– Vi er nå i gang med å lete etter kandidater til Årets Kokk 2013. Vinneren av denne konkurransen blir vår neste Bocuse d’Or-deltaker, sier Odd Ivar Solvold i Bocuse d’Or Norge.

– For å være med i konkurransen må du være norsk statsborger, over 23 år gammel og ha konkurrert i nasjonale eller internasjonale kokkekonkuranser tidligere. Du må arbeide i restaurant eller i restaurant i hotell i det daglige, og forplikter deg til å jobbe i restaurant til konkurransen er over i 2015, opplyser Solvold.

Fire til finalen - frist 15. mars

Han opplyser at uttakningen til konkurransen vil foregå de neste månedene. Aktuelle kandidater bes om å sende inn oppskrifts- og menyforslag til Bocuse d’Or Norge, som igjen plukker ut fire finalister som skal kjempe om tittelen.

Bocuse D'Or Norges jury, bestående av tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere, vil ut i fra innsendte søknader, plukke ut 24 kandidater, som blir invitert inn til en stresstest – med påfølgende intervju i etterkant. Fire av disse plukkes ut til den avgjørende finalen i Mathallen til høsten, der også tidligere norske Bocuse d'Or-deltakere er jurymedlemmer.

Fristen for å melde seg på til konkurransen er 15. mars – klokka 12.00.

Fjordørret fra Lerøy

I første omgang skal du, hvis du ønsker å delta, lage en rett basert på fjorørret fra Lerøy. Retten skal ha et klart nasjonalt budskap. Råvarene skal være typisk norske, det vil si at du skal lage norsk mat inn i fremtiden.

Du skal ta bilde av retten, og sende dette digitalt sammen med en beskrivelse av retten til Eirik Nilssen i Impuls Reklamebyrå (eirik@impuls.no)

I finalen til høsten skal de fire finaledeltakerne lage en sjømatrett og en kjøttrett. Hvilke råvarer som skal tas i bruk her, blir kjent senere.

Litt å følge opp

"

Er du klar for å skape mer norsk Bocuse d'Or-jubel - slik som i Stavanger i 2008? Fra venstre Ørjan Johannessen, Geir Skeie og Odd Ivar Solvold. (Foto: Morten Holt)

Før Ørjan Johannessen, som vant gull for Norge i Bocuse d’Or Europe 2012, var det Gunnar Hvarnes som representerte Norge (sølv fra Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i Bocuse d’Or 2011), og før det igjen Geir Skeie (gull i Bocuse d’Or Europe 2008 og gull i Bocuse d’Or 2009).

Alle tre har tidligere vunnet Årets Kokk, og dermed kvalifisert seg som Bocuse d’Or-deltakere.

Så Norges nye kandidat har litt å følge opp de to neste årene.

Til Sverige neste år

For andre gang i historien kommer Bocuse d’Or-sirkuset til Norden. Første gang var i Stavanger sommeren 2008, da den første utgaven av Bocuse d’Or Europe ble arrangert. I mai neste år er det Sverige som er vertskapsland for den fjerde Europa-utgaven.

Bocuse d'Or Europe 2014 finner sted under GastroNord-messen i Stockholm 7. og 8. mai 2014.

Les mer på Bocusedornorge.no eller Bocusedor.com

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS