Filip August Bendi er klar for nok en Årets kokk-finale. (Foto: Morten Holt)

Lag 4 i Årets kokk 2019 - Team Bendi

Tirsdag 24. september arrangeres Årets unge kokk og Årets kokk i Mathallen i Oslo. Vi presenterer de ulike lagene – i den rekkefølgen de starter i konkurransen. Eldstemann i finalen er Filip August Bendi. Den erfarne konkurransekokken, som nå er kreativ kokk hos Thon Hotels/Hotel Bristol, gjør et nytt forsøk i Årets kokk.

Publisert

Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.

Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Vinneren av Årets unge kokk blir også historisk. Det er første gang konkurransen arrangeres.

Team Bendi. (Foto: Morten Holt)

Team Bendi

Kokk: Filip August Bendi (31) – kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo.

Opprinnelig fra: Sandnes.

Commis: Eline Sofie Sunde (21) – kokk på Hotel Bristol i Oslo.

Opprinnelig fra: Stavanger.

Coach: Sebastian Myhre (34) – kjøkkensjef på Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo.

Opprinnelig fra: Oslo.

Kokk

Kandidat Filip August Bendi er 31 år gammel, og jobber til daglig som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol. Han er opprinnelig fra Sandnes, og gikk læretiden på Tango i Stavanger, men etter det har han jobbet på flere internasjonale restauranter, blant annet NOMA i København, han var soussjef ved 2-stjernersrestauranten Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm, før han dro til New York for å jobbe på Restaurant Daniel, også den med to stjerner.

I 2015 returnerte han til Norge og til jobben som kjøkkensjef for NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Han var med i NM for lærlinger i 2007 og 2008, og det var her hans sterke motivasjon og interesse for å konkurrere i kokkekunst ble vekket. Senere har han deltatt i Bocuse d’Or som commisen til Gunnar Hvarnes, i 2010, da han vant sølv i Bocuse d'Or Europe i Geneve, og i 2011, da han tok bronse i den globale finalen. Han ble medlem av kokkelandslaget i 2015, deltok i Årets kokk 2017 og i NM i 2018.

Commis

Eline Sofie Sunde hadde læretiden sin på NB Sørensen Annen Etage, og jobber i dag som kokk på Hotel Bristol i Oslo. Hun har også hatt læreopphold på Gastrologik og Adam & Albin i Stockholm. Hun har konkurranseerfaring som commis på kokkelandslaget, her fra perioden 2017-2018.

Commis Eline Sofie Sunde har jobbet med meg siden april 2016, og kjenner meg bedre enn de fleste. For å bli best sammen, er det viktig å kjenne hverandres styrker og svakheter, både på kjøkkenet og i en konkurransesituasjon. Det er som om vi har trent på denne konkurransen i mer enn tre år, og endelig skal vi få muligheten til å maksimere det vi kan få til som et lag. Eline er et sjeldent dedikert menneske. Hun gir alt, og litt til, for å bistå meg i drømmen om å konkurrere i Bocuse d’Or – og nettopp derfor ble hun min commis, sier Bendi.

Coach

Coach Sebastian Myhre har jobbet på Gastronomisk institutt, Feinschmecker og Renaa, og restaurantene Per Se og Daniel i New York. I dag er han kjøkkensjef og eier av Stallen og Fyr Bistronomi & Bar i Oslo. Han har også en solid internasjonal konkurranseerfaring fra det Norske kokkelandslaget, tok en 3. plass i NM i kokkekunst i 2006, VM-gull med kokkelandslaget i 2006, og var finalist i Årets kokk i 2009.

Sebastian gjør meg til en bedre kandidat med sin kunnskap, gode humør og evne til å planlegge. Jeg møtte ham da jeg var innom og jobbet på Renaa i 2010, før jeg ble commisen til Gunnar Hvarnes. Han brenner for kokkefaget, og har selv konkurrert med landslaget og vært finalist i Årets kokk. Selv om han har mye å gjøre, så var han superinteressert i å bli coachen min. Det er viktig for meg at de som er med på teamet mitt, virkelig vil være med, og det kjenner jeg med Sebastian. Han vet hva konkurransemat er, og utfordrer meg stadig til å bli bedre. Sebastian vil virkelig at vi skal lykkes og det gjør oss sterkere for å bli årets kokk 2019, forklarer Bendi.

Les også: Dette er alle lagene i Årets unge kokk og Årets kokk 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS