Reise- og kokebok for Madrid

«Smak spansk. Lær å lage tapas og andre spanske retter» er en reise- og kokebok i ett. Forfatter Jon Berg og restauratør Rodrigo Belda har besøkt noen av de beste restaurantene og barene i Madrid og omegn, og har fått oppskriftene fra kokkene.

Publisert

Her finner du 100 oppskrifter på enkle, tradisjonelle og moderne retter fra Madrids beste kokker – alle med vinanbefalinger.

Introduksjon til det spanske kjøkken

For de to forfatterne har møtt både kjøkkensjefer og vinmakere, sommelierer og dem som arbeider i markedene og i delikatesseforretningene i byen.

Boka må regnes som en introduksjon til noen av Spanias mest klassiske retter, samtidig som den presenterer det spanske kjøkkenet. For Madrid er en smeltedigel. Restaurantene henter råvarene og mattradisjoner fra hele Spania, men det hentes også inspirasjon fra andre land, og spesielt Italia.

Forfatterne har blant annet besøkt verdens eldste restaurant, El Botin. (Foto: Morten Holt)

Oppskriftene er tilpasset et norsk kjøkken, og alle ingrediensene får du kjøpt i Norge.

Både reise- og kokebok

Boka inneholder reportasjer og intervjuer fra mange steder – deriblant fra verdens eldste restaurant El Botin (i Guinness rekordbok), og du finner tips til restauranter, barer, konditorier, delikatesseforretninger og markeder.

Her er også tips til utflukter fra Madrid, som for eksempel verdensarvbyen Toledo.

Les også: El Botin, verdens eldste restaurant (publisert 2010)

Boka inneholder også mye nyttig informasjon om Madrid og området rundt Spanias hovedstad, og innledes med å vise en oversikt over byens 19 distrikter.

Forfatterne

Jon Berg er historiker fra UiO og sommelier fra Beverage Academy. Han er lidenskapelig opptatt av mat og drikke, og har tidligere gitt ut Italia. En matsafari (2016) og Spania. En Matsafari (2011). Han var journalist i NRK i mange år, og er nå kommunikasjonssjef i klima- og miljødepartementet.

Rodrigo Belda er født i Chile og kom til Norge i 1988. Han er daglig leder og eier av Concept Restaurants, som eier restaurantene Delicatessen, Aymara og Publiko. Han er utdannet kokk, og ble kjøkkensjef på Delicatessen Tapasbar i 2000. Belda har tidligere gitt ut Tapas (2012).

Fotograf er Paul Paiewonsky, som også tidligere har tatt bildene i flere mat- og reisebøker, blant annet Kulinarisk Akademis «Kok & stek» og «Saus & kraft».

Smak spansk

Undertittel: Lær å lage tapas og andre spanske retter.

Forfatter: Jon Berg og Rodrigo Belda.
Antall sider: 230.
Fotograf: Paul Paiewonsky.
Pris: 399 kroner.
Forlag: Gursli-Berg Forlag (gursliberg.no).
ISBN: 978-82-93311-24-8

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS