Forsiden på Horecas første utgave i 2022. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets første Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets første magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Mye i denne utgaven er konsentrert rundt Hurtigruten og selskapets ringvirkninger langs den lange norske kysten.

Forsiden på Horecas første utgave i 2022. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Horeca har reist med Hurtigruten, intervjuet dem som har ansvaret for mat og drikke, hotellsjefen og kjøkkensjefen. Dessuten har vi sett nærmere på noen av de 50 som leverer lokal mat og drikke til reiselokomotivet langs kysten.

Du kan også lese portrettet med en av veteranene i selskapet, Harald Aamaas, som er restaurantsjef på MS Nordlys.

Hurtigruten har nå også fått en konkurrent, Havila Kystruten. Der skal matkonseptet også spisses.

Det kan du også lese mer om i Horeca nummer 1 2022

Bocuse d’Or Europe

I mars er det klart for Bocuse d’Or Europe 2022. I denne utgaven presenterer vi teamet, og nå er de klart hvilke råvarer Filip August Bendi & co skal arbeide med i konkurransen.

Alt kan du les om i Horeca nummer 1 2022

50 år med Gilberg

I februar 2022 er det 50 år siden familieselskapet Gilberg ble etablert, som T. Gilberg Kjøtt og Pølsevarer. I dag er selskapet, som i dag heter Gilberg Engros Menypartner, en betydelig aktør til horecamarkedet.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 1 2022

Typebedrift: Pastafabrikken

Pastafabrikken i Tromsø er vår typebedrift i dette nummeret.

Etter koronaen har Pastafabrikken 80 prosent av salget på appbestilling. – Vi reagerte kjapt og riktig, men du blir ikke annet enn passasjer på koronatoget, sier daglig leder Morten Lønstad.

Det svinger fremdeles i Tromsø. Ut og inn med smitteverntiltak, og nå oppgradering etter 12 år med konseptet. Sjefen er fornøyd med å ha fått mest mulig ut av de mulighetene og begrensningene som stadig skiftende forbud og restriksjoner førte med seg.

Les mer i Horeca nummer 1 2022

Vintema: Glemte juveler fra Beaujolais

I årets første måneder slippes det flere nyheter fra Beaujolais på Vinmonopolet. Spesielt vinene fra området Moulin-à-Vent regnes som Beaujolais aller beste, spesielt til mat og for lagring.

I 2022, og som det har vært i de siste ti årene, er det fremdeles lurt å kikke litt ekstra etter gode kjøp blant de nye vinene fra Beaujolais. På årets slipp noterer vi oss flere gode viner og spesielt en glemt skatt.

Les mer i Horeca nummer 1 2022

Fredagsmocktail fra Steffensen

Mocktailer – eller alkoholfrie drinker, er en mer aktuell og interessant kategori enn mange er klar over. I Norge er den fremdeles litt i startgropa, men det skjer mye spennende i de mer framoverlente cocktailbarene.

– Det handler ikke egentlig om at avholdssaken igjen er på fremmarsj, men at unge voksne i dag, Millennials og Generasion Z, er mer opptatt av helse og sunn livsstil enn foreldregenerasjonene. Selv om alkohol er godt, velsmakende og alt det der, så er det unektelig noen helsemessige skyggesider. Dagens unge tenker på dette, de drikker mindre alkohol, men forventer like fullt kvalitet når de er ute på byen, og lar seg ikke avspise med middelmådige løsninger. Og der har bransjen levert. Alkoholfritt øl har vært lokomotivet, og nå følger resten av bransjen etter, forteller Arnt R. Steffensen, som står bak boka Fredagsmocktail, som hadde utgivelse i januar.

Les mer i Horeca nummer 1 2022

Andre større artikler

Du finner også større artikler om at Østlandske Storhusholdning skal flyttes i 2023, om den nye bondelagskokken, om Det Norske Måltid og hedersprisvinner Roar Hildonen og Matprisen 2021, for å nevne noe.

Alt dette kan du lese om i Horeca nummer 1 2022

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge, BFSN og Horecakalenderen.

God lesning!

Forsiden på Horecas første utgave i 2022. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS