Årets fjerde Horeca-utgave

Det fjerde nummeret av magasinet Horeca i 2018, og det siste før sommeren, er nå på vei til abonnentene. I dette nummeret har vi blant annet sett nærmere på oppblomstringen av serveringssteder i Bjørvika. Les også om robotenes inntog på hotellene.

Publisert
Omslaget på Horecas fjerde utgave i 2018. (Illustrasjon: Via Nova/Oslo S Utvikling/layout: Tove Sissel Larsgård)
Omslaget på Horecas fjerde utgave i 2018. (Illustrasjon: Via Nova/Oslo S Utvikling/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du ellers artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Bjørvika i kraftig vekst

På få år er det etablert en rekke serveringssteder i Barcode. I løpet av de neste årene vil det poppe opp rundt 20-25 nye i Barcode og Bjørvika.

Hele Bjørvika skal stå ferdig utbygd i 2025, men store deler av området vil stå ferdig lenge før den tid.

Høsten 2019 skal hele området langs Dronning Eufemias gate være klart. Deretter skal det nye Munch-museet åpnes våren 2020, mens Bispevika nord skal stå ferdig i 2020/2021. Så skal Bispevika sør – som grenser mot Sørenga, være ferdig i 2025.

Les mer om "nye" Oslo i Horeca nummer 4 2018

Restaurant Edda har åpnet

1.juni åpnet restaurant Edda i Diagonalebygget i Bjørvika. Dette er den første kommersielle restauranten i regi kantineselskapet 4Service, og restauranten kan bli en pilot for utvikling av flere restauranter.

– Vi skal servere «familiær samtidskost». Ekte og raust, forklarer soussjef Jonathan Kolbu (25) og kjøkkensjef Eirik Mehus (31).

Les mer i Horeca nummer 4 2018

Robotene inntar hotellene

Roboten Hannah vekker oppsikt på Homewood Suites by Hilton i Los Angeles. Hun arbeider hele døgnet, krever aldri lønnspålegg og er like populær både blant ansatte og gjester.

– Vi har hatt robotene på plass siden vi åpnet i oktober 2017, og fått meget bra respons fra gjestene. Hun har ikke erstattet noen ansatte, men er et supplement i vår service til vår kunder, forteller assisterende hotelldirektør Rachael Hernandez.

Les mer i Horeca nummer 4 2018

Bocuse d’Or Europe 2018

Geografisk identitet har stor betydning i verdens mest betydningsfulle kokkekonkurranse, Bocuse d’Or. I årets Bocuse d’Or Europe tok Norge og Christian A. Pettersen det helt ut.

Les mer om Bocuse d’Or Europe i denne utgaven, som gikk i trykken før mesterskapet i Torino 11. og 12 juni. Følg konkurransen på Horecanytt.no.

Elvebredden Catering viser miljøveien

Elvebredden Catering, med eier Espen Gryt i spissen, har i flere år har ett sterkt søkelys på miljø og bærekraftig drift. Nå har bedriften byttet ut absolutt all emballasje, kopper og spisebestikk med bionedbrytbare produkter av typen Naturresse fra Greenway-Norge AS.

– Dette er banebrytende. En av de største cateringbedriftene i landet går foran og viser samfunnsansvar, sier daglig leder for Greenway-Norge, Jan-Erik Pavels Smith.

Les mer i Horeca nummer 4 2018

Skarsnuten Hotel + Brygga 11 = Sant

Brygga 11, med Geir Skeie i spissen, har hatt ansvaret for all mat- og drikkeservering på Skarsnuten Hotell i tre vintersesonger. Han mener dette er veien å gå for mange hoteller, spesielt sesonghoteller og mindre frittstående hoteller.

Skeie tror mange andre hoteller også vil oppleve vekst ved å knytte til seg mer profesjonell kompetanse på kjøkkenet.

Les mer i Horeca nummer 4 2018

Steinovnsbakt pizza på menyen

– Ingenting kan måle seg med pizza, laget av gode råvarer, stekt i en ordentlig steinovn. Slik har de gjort i Italia i hundrevis av år, sier én av gründerne bak Pizza Angels, Tore Gjesteland.

– Da jeg drev Jonas B. Gundersen i Mandal selv, kjøpte jeg meg også en vedfyrt pizzaovn til å ha hjemme, og opplevde en helt en ny «pizza-verden», forklarer han videre.

Les mer om Pizza Angels i Horeca nummer 4 2018

Leon på plass i Norge

Den aller første Leon-restauranten i Norden ble åpnet på Oslo Sentralstasjon mandag 4. juni. I tillegg har kjeden en «foodtruck» ved Aker Brygge.

Senere i sommer vil Leon også åpne en ny restaurant på Frogner i Oslo. Deretter vil fastfoodkjeden starte arbeidet med å etablere seg i Sverige.

Les mer om Leon i Horeca nummer 4 2018

Andre større artikler i Horeca nummer 4 2018

Videre i denne utgaven kan du lese større artikler om de nordnorske bedriftene Herøy Brygge og Sortland Hotell, om russiske erter og om mikrobryggeriet Klokk & Co, som satser på alkoholfritt øl.

Du finner også større artikler om Det Norske Måltid, Matomsorgsprisen, og en ny Vipps-løsning på Lekter’n på Aker Brygge, og om selskapet Zeracryl, som har utarbeidet en metode som reduserer akrylamid i pommes frites.

Du finner også en reportasje med ideer til sommerdrinker, basert på den blanke akevitten Hellstrøm Sommer.

Du kan også lese en firesiders reportasje om det greske hotellet Mayor Pelekas Monastary.

Vårt vintema i dette nummeret er Champagne, mens servitør Mathias Toresen er portrettert i Horeca nummer 4 2018.

Veldrevne Brasserie France er typebedrift i Horeca nummer 4 2018.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet rundt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS