I Palmehaven har hotellet valgt å gå for en kombinasjon av mørke gråtoner, varme gråtoner og hvitt på himlingene. (Foto: Wil Lee-Wright)

I høyeste akustiske klasse

Himlingprodusenten Rockfon har levert ca. 6700 kvadratmeter akustikkhimling i forskjellige farger til det ikoniske hotellet Britannia i Trondheim.

Publisert
Britannia Hotel. (Foto: Wil Lee-Wright)

Renoveringen er utført med Hent som totalentreprenør og Britannia Eiendom som byggherre.

Trondheims eldste hotell, Britannia Hotel, er gjenåpnet etter nesten tre års totalrenovering.

De første gjestene fikk lov til å sjekke inn på hotellet 1. april. Hotellet fikk brukstillatelse før den offisielle åpningsdagen, 9. mai. Renoveringen utgjør ca. 22 000 kvadratmeter med en totalkostnad på ca. 1,2 milliarder kroner.

Britannias interiør har en klassisk moderne stil. I Speilsalen har hotellet valgt hvite himlinger.  (Foto: Dreyer-Hensley)

Høyeste akustiske klasse A

Modulvegger Trondheim AS står for monteringen av himlingene i det prestisjefulle hotellet. De har i alt montert ca. 6700 kvadratmeter med himlinger fra Rockfon, som er med på å sikre god akustikk i møtelokaler, restauranter og pianobaren på hotellet.

Prosjektleder Bengt Klefbom forteller:

– Det har vært et spennende prosjekt å være med på. Deler av hotellet er fredet, noe som var en gøy utfordring når vi monterte himlingene. Han fortsetter:

– Det er fleksible materialer som er enkle å jobbe med. De kan formes og bøyes slik at man kan få det signaturuttrykket man ønsker å oppnå. I tillegg er løsningene i høyeste akustiske klasse A så det egner seg godt i et hotell med mye aktivitet og høyt støynivå.

Større etterspørsel etter fargede tak

Britannias interiør har en klassisk moderne stil. Interiørarkitekt og prosjektleder i Metropolis Arkitektur og Design, Linda Gram Egede-Nissen, forteller at taket spiller en stor rolle i interiøret:

– Det er viktig at taket passer inn med rommets arkitektoniske uttrykk. På Britannia var vi opptatt av å bruke en himling som oppfyller akustiske krav, men som også er en estetisk løsning.

Lenge var det hvite og mørkegrå tak som var det mest populære, men nå forteller interiørarkitekten at det er flere som etterspør fargede tak, alt fra varme gråtoner til duse farger.

– På Britannia har vi valgt å gå for en kombinasjon av mørke gråtoner, varme gråtoner og hvitt på himlingene. Vi ønsket å oppnå et klassisk moderne uttrykk, og det synes jeg vi fikk til med himlingene fra Rockfon. Vi er kjempe fornøyde med sluttresultatet.

– Dette er et prestisjeprosjekt som er stas å være en del av. Britannia er et fem-stjerners hotell som vil tiltrekke seg mange gjester fra inn- og utland. Våre himlinger kjennetegnes av designfrihet og topp akustikk. Jeg er glad for at vi får vist dem frem, og at gjester kan oppleve godt inneklima i et av Norges flotteste hotell, sier daglig leder i Rockfin Norge, Jonny Aas.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS