Markedsdirektør Anniken Haug (i midten) i Oxer Eiendom kan glede seg over at nybygget (t.v.) i Nedre Storgate 19 i Drammen nå er fylt opp. Der skal Rita Ludvigsen (nr. to fra venstre), her sammen med ektemannen Børre (til venstre), åpne byens eneste delikatesseforretning, mens Elin Fossland og datteren Christine Fossland Guddal tar med seg arkitektkontoret; Arkitekt Fossland, til de nye lokalene. (Foto: OKK Gruppen)

Drammen får delikatesseforretning

I mai neste år åpnes Drammens første delikatesseforretning, med et konsept der en egen kokk vil være godt synlig i lokalene mens han eller hun tilbereder maten.

Publisert

Et halvt år før ferdigstillelse, er OKK Gruppens nybygg i Nedre Storgate 19 i Drammen nå fullt utleid, og nå er det klart at bygget også skal huse en delikatessebutikk. Det 3000 kvadratmeter nybygget i gågata på Bragernes er på fem etasjer, og skal stå ferdig 1. mai neste år.

Nybygget i gågata på Bragernes i Drammen, som er 3000 kvadratmeter fordelt på fem etasjer, skal stå ferdig 1. mai neste år. (Illustrasjon: Arkitekt Nils Tveit AS)

Byens første

Buskerud største advokatselskap Svensson & Nøkleby skal benytte fire av de fem etasjene, mens motebutikken Paul & Pauline etablerer seg i hjørnelokalet i første etasje.
Og nå er også resten av første etasje fullt opp.

Blant annet blir utbyggerne husvert for byens eneste delikatesseforretning, noe som lenge har vært et savn i Drammen der boligutbyggingen i sentrum har eksplodert, og restaurantbransjen stadig utvides med nye nasjonale kjeder og serveringsteder med høy kvalitet.

Kokk i butikken

– Vi har tenkt på dette i fem år nå, og den siste tiden har vi merket at stadig flere har uttrykt at en delikatesseforretning er noe Drammen nå virkelig trenger. Beliggenheten i Nedre Storgate på Bragernes sammen med en motebutikk og interiørarkitekt er da også helt perfekt. Nå bare gleder vi oss skikkelig til å komme gang, sier Rita Ludvigsen (48) fra Lier, som skal drive delikatesseforretningen. Ludvigsen-familien har forøvrig lange tradisjoner inne dagligvarehandelen i Drammensområdet, og Ludvigsen har selv erfaring fra NorgesGruppen.

– Vi legger opp til salg av ferske kjøtt- og fiskeprodukter, ost, økologiske produkt og andre delikatesser i tillegg til blant annet hjemmelagde lunsjretter. Det blir et konsept der vi blant annet har en egen kokk som vil være godt synlig i lokalene mens han tilbereder maten. Og det blir også mulighet til å få servert mat både innendørs og utendørs. Når det gjelder leverandører så vil vi legge stor vekt på lokal, kortreist mat fra Buskerud, påpeker Rita Ludvigsen.

– Mer liv i sentrum

Eierne av nybygget er OKK Gruppen, og bygget forvaltes av Oxer Eiendom. OKK Gruppen eies av søstrene Bente K. Jordanger og Ellen K. Raaholt med familie. De to familieeide selskapene, som begge har sterke røtter og tradisjoner i Drammen, har fokus på langsiktighet, kvalitet samt nyskapende og bærekraftige løsninger.

– Det er veldig gledelig at vi allerede har fått fylt opp lokalene i Nedre Storgate 19. De tre siste tilskuddene er jo bare midt i blinken med tanke på hvordan vi hadde tenkt å utvikle bygget og dette spennende området forøvrig. Vi tror dette vil være med på å skape enda mer liv i Drammen sentrum, sier markedsdirektør i Oxer Eiendom, Anniken Haug, i en pressemelding.

Kjent interiørarkitekt

Også det kjente selskapet Arkitekt Fossland, som nå holder til i Kirkegata, flytter arkitektkontoret inn i nybygget i Nedre Storgate 19 der de også åpner en egen «Concept Store» for å vise frem hvem de er. Firmaet drives i dag av mor og datter Fossland, nærmere bestemt Elin Fossland og Christine Fossland Guddal.

På referanselisten har arkitektkontoret allerede prosjekter som Sør-Arena i Kristiansand, Fredssenteret i Oslo, Drammen Rådhus, fylkeshuset i Finnmark, kontorbygg på Tjuvholmen og ombyggingen av Dr. Holms hotell på Geilo. Cappelen Damm har forøvrig også gitt ut en interiørbok med et variert utvalg av Elin Fosslands prosjekter.

– Vi skal fortsatt jobbe med interiør- og arkitektprosjekter, men vi ønsket oss nye lokaler, med mye glass og høyt under taket, for å få enda bedre fram våre produkter og ikke minst våre nye møbelkolleksjoner, forklarer Elin Fossland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS