Tom Vaagbø er ny kjøkkensjef på Ringnes Gård. (Foto: Ringnes Gård/Grand Hotel)

Ny kjøkkensjef på Ringnes Gård

Tom Vaagbø (29) er ansatt som ny kjøkkensjef på herskapelige Ringnes Gård på Noresund. Han starter i stillingen i dag, 15. mars. Også Vaages samboer Rosa Jònsdòttir er nyansatt på Ringnes Gård, som hovmester.

Publisert

Vaagbø kommer direkte fra fasjonable Grand Hotel i Stockholm, der han har arbeidet siden 2016, men tar nå over ansvaret for kjøkkenet på Ringnes Gård.

Fra Nordmøre

Tom Vaagbø, som fyller 29 år født 17. mai, er oppvokst på Nordmøre i den vesle bygda Torvikbukt.

Han gikk på skole i Kristiansund, og tok læretiden sin ved Alexandra Hotell i Molde. Videre gikk ferden til både Trondheim og Støtvig Hotel på Larkollen, før han tok turen over til Stockholm.

– Bestefar fikk meg hektet på fisking. Han viste meg hvordan jeg sløyet, saltet og røkte fangsten. Han og bestemor hadde fjørfe og griser på gården, samt frukttrær som familien nøt godt av. Vi var også mye i fjellet og plukket bær i løpet av sesongen, sier Tom Vaagbø i en kommentar.

Ringnes Gård. (Foto: Ringnes Gård)

Nå gleder han seg veldig til å flytte til Noresund og Krødsherad. Han har med seg sin samboer, islandske Rosa Jònsdòttir, som har vært hovmester i Stockholm. Hun blir nå hovmester på Ringnes Gård.

– Engasjert og dyktig kokk

– Det er en engasjert og dyktig kokk som nå skal bidra til fantastiske matopplevelser for besøkende på Ringnes Gård. Han gleder seg til å utforske ressursene i nærområdet, og vil ha søkelys på å høste både fra skogen og vannet nær gården, uttaler Kenneth Kvam Tangen, som sammen med Morten Leite utgjør det nye vertskapet på Ringnes Gård.

Les også: Nytt vertskap på Ringnes Gård (publisert januar 2018)

Les også: Ringnes Gård er overtatt av familien Ringnes (publisert september 2017)

Les mer på Ringnesgard.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS