Espen Ravnå er kåret til «Årets hotelldirektør» i Nordic Choice Hotels. (Foto: Camilla Bergan, arkiv)

Espen Ravnå er årets hotelldirektør i Choice

Espen Ravnå, som er hotelldirektør på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, er kåret til «Årets hotelldirektør» («General Manager of the Year») i Nordic Choice Hotels.

Publisert
Espen Ravnå. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Sist helg ble Nordic Choice Hotels’ årlige «Vinterkonferanse» arrangert i Stockholm, der over 3000 av hotellkonsernets medarbeidere fra 207 hotell i Norden var samlet til inspirasjon og utmerkelser.

I konkurranse med mange gode kandidater stakk hotelldirektøren på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, Espen Ravnå, av med den kanskje mest prestisjefylte prisen «General Manager of the Year».

Fra Nord-Norge

Ravnå er opprinnelig fra Mosjøen, og flyttet til Lillehammer for å studere reiseliv som 19-åring. Sterkt inspirert av sin tante og onkel, som jobbet for Rica Hotels i Oslo da han var liten, har han alltid hatt en hotelldrøm i magen, og satte seg tidlig målet om å bli hotelldirektør før han fylte 30. Det ble flere forskjellige stopp på veien, som blant annet frokosthjelp på First Hotel Breiseth på Lillehammer og resepsjonsmedarbeider på Clarion Collection Hotel Hammer på Lillehammer, der han lærte «alt» om hotelldrift.

Deretter ble det nesten fem år som salgs- og markedssjef på Quality Hotel 33 i Oslo. I 2016 nådde han målet sitt da han som 29-åring flyttet fra Oslo til Trondheim for å ta over stafettpinnen som hotelldirektør på Comfort Hotel Trondheim. Sommeren 2018 gikk turen tilbake til Oslo da han tok over rollen som hotelldirektør på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, hvor han har gjort en formidabel jobb.

Nominert for andre gang

Espen Ravnå var nominert til prisen for andre gang, og det er ingen tvil i nominasjonsteksten om at det er vel fortjent at han nå stakk av med seieren:

«Espen Ravnå er lederen som tok Comfort Hotel Trondheim fra hodepine til «best in class». Bokstavelig talt. Hotellet ble Comfort Hotel of the Year 2018, fire måneder etter at Ravnå overlot ansvaret tilbake til Trondheim og tok fatt på nye utfordringer: Comfort Hotel Xpress Youngstorget i Oslo. Og resultatene har virkelig overgått alle forventninger. Etter halvannet år i Oslo har Ravnå virkelig tatt steget enda et hakk opp. Dette er en hotelldirektør som jobber strategisk og riktig for både sitt eget hotell, for brandet og for Nordic Choice Hotels. Ravnå er fortsatt bare i begynnelsen på sin karriere. Likevel er han en sann rollemodell, og Comfort Hotels fremste flaggbærer. Han jobber bærekraftig, både med mennesker, planeten og økonomien. Han jobber smart. Han jobber innovativt. Han ser rom for forbedringer - og han har evnen til å omsette ideer til «actions». Resultatene han kan vise til kommer ikke av seg selv. Vi vet at han legger mye tid på å utvikle seg selv og sitt eget lederskap. Med årets tema «Makers of Movement» var det ikke noe vanskelig valg. Espen Ravnå skaper virkelig forandring. Han skaper bevegelse. Han skaper resultater. Og andre ønsker å bli med! Det er en sann Maker of Movement», heter det i jurybegrunnelsen.

– Uvirkelig

– Det føles helt uvirkelig, og jeg har enda ikke helt landet siden søndag. Jeg er så utrolig takknemlig samtidig som jeg er svært ydmyk over å ha fått denne utmerkelsen blant så mange dyktige og inspirerende kolleger i Nordic Choice Hotels. For meg har alltid hovedfokuset vært på de ansatte og det å klare å skape et samhold og en vinnerkultur på arbeidsplassen. Jeg har vært heldig å jobbe med svært mange dyktige kolleger som har stått på hver eneste dag i driften. Vi har hatt et stort søkelys på salg og ikke minst fornøyde gjester, som igjen har bidratt til gode bunnlinjer på hotellene jeg har jobbet på. Prisen deles med mitt utrolige team på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, som jeg er svært heldig og takknemlig for å jobbe sammen med, sier Ravnå.

– Målbevisst og dyktig leder

– Espen Ravnå er en meget målbevisst og dyktig leder som har skapt sterke resultater sammen med kollegaene sine. Lavthengende frukter kan alle plukke. Men å samtidig legge langsiktige strategier og sikre framtidig vekst og fremgang både for hotell og ansatte krever et helt annet lederskap. Ravnå beviser år etter år at han evner å gjøre begge deler, og at med nysgjerrighet, tålmodighet, mot, resultatfokus og kjærlighet til- og fra menneskene rundt seg er alt mulig. Han er en fantastisk ambassadør for vår kultur i Nordic Choice Hotels, og en verdig vinner av prisen «Årets hotelldirektør», sier «Senior Vice President» for Comfort Hotel, Anna Spjuth.

Sverige-hotell ble Comforts beste

I tillegg til prisen for «General Manager of the Year», ble det det også delt ut en pris til Comfort Hotel of the Year, som i år gikk til Comfort Hotel Kista i Sverige. Hotellet, med hotelldirektøren Sam Radstake Nissen i front, åpnet dørene for litt over et år siden og har med energi, entusiasme og innovative løsninger oppnådd både høy gjeste- og medarbeidertilfredshet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS