Zipline-banen skal gå fra Øyfjellet (bak i bildet) ned til hotellhagen på Fru Haugans Hotel i Mosjøen. (Foto: Morten Holt)

På zipline fra Øyfjellet til Fru Haugans

Sommeren 2018 åpner en ny og spektakulær turistattraksjon i Mosjøen. Hengende under en stålwire, starter du 100 høydemeter oppe i Øyfjellet for så å lande i hagen på Fru Haugans Hotel.

Publisert
Hotelldirektør Ellen Løvold oppe i Øyfjellet med Fru Haugans Hotel i bakgrunnen. (Foto: Fru Haugans Hotel)

– Dette blir en ny og spennende attraksjon. Først kan folk gå en ny via ferrata (klatresti med faste punkter, red.anm.) opp fjellet, for så å bli hektet på en wire via en festeanordning, og suse over elva Vefsna til hotellhagen i en fart opp mot 80 kilometer i timen, sier hotelldirektør Ellen Løvold Strand.

Skal åpnes til sommersesongen

Planen er at det hele skal åpne til sommersesongen 2018.

Klatrestien er 350-400 meter lang og blir lagt opp som en «folkerute», en rute som de fleste som ikke har altfor stor høydeskrekk kan klare, også barn ned til omkring 12 år, melder Helgelendingen.no. Når du så kommer til topps, er det 735 meter i stålwire ned til hotellet. Her vil du få en fart på opp mot 80 km/t, men et automatisk bremsesystem vil sikre at farten blir redusert før turen stopper i hotellhagen.

Bak selskapet Via Ferrata Arctic står Fru Haugans Hotel, HTS Mosjøen AS, Mosjøen camping og Naturlige Helgeland AS.

Les mer i den siste utgaven av magasinet Horeca (nummer 7 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS