Ølbokshus Houston1

Hus med 50 000 ølbokser

John Milkovisch, en pensjonert møbeltapetserer for Southern Pacific Railroad i USA, startet prosjektet – som senere har fått navnet Beer Can House, i 1968. I løpet av de neste 18 årene dekket han hele huset med tomme ølbokser – nærmere bestemt om lag 50 000 ølbokser. I dag er ølbokshuset i Houston blitt en turistattraksjon.

Publisert

Ølbokshuset i Houston. (Foto: Mattis Holt)

Prosjektet begynte da han la tusenvis av klinkekuler, steiner og metalldeler i betong på plassen utenfor huset; han var nemlig lei av å klippe gresset!

Men da han var ferdig med det, kom han på ideen om å dekke hele huset med brukte ølbokser.

Drakk selv 39 000 bokser øl

Foto: Mattis Holt

Som amerikanere flest, likte Milkovisch å ta seg en øl, og i løpet av de neste 18 årene forsvant huset forsvant under et dekke av flate ølbokser.

Selv anslås det at innehaveren selv satte til livs omtrent 39 000 bokser, som alle sitter fast på huset, men grovt anslått regnes det med at huset nå er dekket med rundt 50 000 ølbokser.

En turistattraksjon

Foto: Mattis Holt

Milkovisch betegnet sin hobby mer som tidsfordriv fremfor et kunstverk, men sannheten er at i dag besøker tusenvis av turister stedet for å se ølboksene pryde bygningen.

I dag eies og drives Beer Can House av The Orange Show Senter for Visionary Art, en non-profit organisasjon som ble grunnlagt i 1980 for å bevare og presentere verker av ekstraordinær fantasi og gi folk muligheten til å uttrykke personlig kunstnerisk visjon.

Les mer på Beercanhouse.org

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Powered by Labrador CMS