Britannia Hotel Trondheim7
Britannia Hotel Trondheim7

Nesten 200 kan miste arbeidet

Det er trolig på høy tid å renovere Britannia Hotel, men samtidig med at det i går ble kjent at hotellet skal stenges i nesten to år, ble det også kjent at et sted mellom 160 og 200 ansatte mister jobben når hotellet skal stenges til sommeren.

Publisert

Mellom 160 og 200 ansatte kan miste arbeidet på Britannia Hotel i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Tirsdag ettermiddag ble alle de ansatte innkalt til et allmøte på hotellet, og for de fleste kom det som en overraskelse at Thon Hotels nå trekker seg ut, og at E. C. Dahls Eiendom med Odd Reitan i spissen overtar Thon Hotellbyggs aksjer i Britannia Eiendom. I dag ble det også kjent at Olav Thon Eiendomsselskap overtar alle aksjene i kjøpesenterselskapet Thon Reitan AS.

Les også: Britannia Hotel skal stenges i halvannet år (publisert 30. november 2015)

Les også: Olav Thon overtar kjøpesenterselskapet Reitan AS (publisert 1. desember 2015)

Kom som et sjokk

– Det kom som et sjokk på alle sammen. Det er helt tragisk at det går an å gjøre noe sånt. Reitan har kjøpt ut Thon, og har sagt opp Thon som driftsselskap. Vi ansatte står uten jobb fra 1. juli. Det gjelder 160-200 ansatte, sier hovedtillitsvalgt Kirsten Renaa til Adressa.no.

E.C. Dahls Eiendom og Thon Hotellbygg har eid hotellet sammen siden september i fjor, og Thon Hotels har hatt ansvaret for driften. Nå sier altså E. C. Dahls Eiendom med Odd Reitan i spissen opp driftsavtalen med Thon Hotels, som skal drifte hotellet frem til 1. juli 2016. da skal hotellet stenges.

Mange med lang fartstid

Det har ligget i kortene at Britannia skulle pusses opp. Det har ikke vært noen hemmelighet for de ansatte. Men at det skulle bli såpass drastisk, det hadde vi ikke trodd til Adressa.no

– Dette er helt forferdelig, fordi at Britannia har vært en hjørnestensbedrift som har hatt ansatte som ikke har jobbet noe annet sted. Det er en arbeidsstokk som har sjelen sin i hotellet, sier Renaa til NRK.no.

Hun forteller til Adresseavisen at Thon Hotels har lovt at dersom det finnes andre stillinger i kjeden i Trondheim, så skal Britannia-ansatte prioriteres. Men det er ikke så mange andre Thon-bedrifter i Trondheim.

Blir en skikkelig renovering, ifølge Odd Reitan

Ifølge en pressemelding er det kjent at hotellet skal stenges 1. juli i en periode på 15 til 18 måneder, som blant annet vil omfatte riving og gjenoppbygging av deler av eiendomsmassen.

– Det er en stund siden det er gjort noe ordentlig med hotellet, så vi har tenkt å foreta en skikkelig restaurering. Vi forventer å bruke over en halv milliard kroner på oppusning. Det er «jålepenger», men jeg synes Trondheim fortjener en diamant som Britannia, sier Odd Reitan til NRK.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS