Fra Willamette Valley i Oregon.

Kåret til «Årets vinregion»

Nylig kunne Oregons ledende vinregion, Willamette Valley, feire 50-årsjubileum. Nå er regionen kåret til «Årets vinregion» i «Wine Star Awards», som er i regi av det anerkjente vinmagasinet Wine Enthusiast Magazine.

Publisert
Fra Willamette Valley i Oregon.

Willamette Valley ligger knapt en times kjøring fra storbyen Portland. I dag er Willamette Valley, med sine 530 vingårder fordelt på 8095 hektar dyrket jord, det absolutte sentrum i Oregons vinindustri. Det omsettes årlig for 3,35 milliarder dollar.

Toneangivende kåring

Wine Star Awards regnes som en av vinbransjens toneangivende priser, og er blitt arrangert hvert år siden 2000. Prisene hyller både individuelle vinprodusenter, bedrifter og regionen som oppnår enestående resultater.

Vinregionen preges av små og mellomstore familiedrevne vingårder.

Andre sterke nominerte i kategorien «Årets vinregion» i 2016 var blant annet Champagne i Frankrike, Kreta i Hellas, Sonoma County i California og Provence i Frankrike.
Årets vinregionen gjenspeiler spesiell omsorg og oppmerksomhet, som regionens vindyrkere gi sine druer hele veien fra vintreet til flasken.

Små og mellomstore produsenter

Det er først og fremst små og mellomstore familiedrevne vingårder som utgjør Oregons vinindustri. De fleste produserer mindre enn 5000 kasser vin per år. Vinprodusentene vier tusenvis av timer til omsorg for sine vinstokker slik at hver drue blir av best mulig kvalitet.

Saken fortsetter under illustrasjonen


Willamette Valley vil få prisen offisielt under en stor galla i Miami 30. januar 2017.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS