Viral video kan ende med søksmål fra flaskevannorganisasjon

Mens SodaStreams nye kampanjevideo «Shame or Glory» går viralt, og er sett over 20 millioner ganger, prøver International Bottled Water Association (IBWA) å få videoen fjernet. De truer nå med søksmål.

Publisert

Den tre minutter lange videoen, som allerede har rukket å bli en viral suksess, er en del av SodaStreams «Shame or Glory»-kampanje.

Kampanjen bruker kjente personer fra Game of Thrones for å få frem budskapet om at folk skal lage boblevannet selv, fremfor å kjøpe vann på engangsflasker. Mens videoen stadig får mer oppmerksomhet, har SodaStream mottatt et brev fra International Bottled Water Associaton (IBWA), som blant annet krever videoen fjernet.

150 millioner flasker

SodaStream ønsker å sette søkelyset på forbruket av engangsflasker, og hvilke konsekvenser dette har for miljøet. Det er spesielt havet som er den store taperen, og siden 1988 har miljøaktivister advart mot den såkalte «Great Pacific Garbage Patch», en flytende øy av plastikk og søppel på størrelse med Texas.

Greenpeace har dokumentert 267 ulike arter sjøfugler, skilpadder, seler, sjøløver, hvaler og fisk som har omkommet etter å ha viklet seg inn i eller inntatt plastikk.

Selv om panteprosenten i Norge er på imponerende 85 %, ble det i fjor kastet 150 millioner flasker og bokser utenom pantesystemet.*

– Hele 85 prosent av nordmenn drikker vann fra springen hver eneste dag, og de har også fått øynene opp for våre produkter. Vi har hittil i år hatt en tosifret salgsøkning i forhold til fjoråret, sier nordisk markedssjef i SodaStream, Michele Fitzwilliams, i en pressemelding.

Trusler fra IBWA

IBWA hevder at SodaStream farer med falske anklager, og de krever videoen fjernet fra internett med umiddelbar virkning.

– Vi kommer ikke til å la IBWA sine trusler hindre oss. Jeg vet ikke hva som er mest urovekkende, det at en stor organisasjon prøver å kneble et lite selskap, eller at de ønsker å dysse ned budskapet om at plastflasker utgjør en stor trussel mot miljøet. Det er også urovekkende at IBWA prøver å overbevise konsumentene om at springvann ikke er bra nok, sier Daniel Birnbaum, CEO i SodaStream.

– Det er trist at vi skal behøve å ta imot trusler når vi oppfordrer folk til å konsumere mindre plast. Vi håper at det kommer flere initiativ, både fra oss, men også fra andre aktører på markedet, sier Fitzwilliams.

* I følge panteorganisasjonen INFINITUM.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

SodaStream

SodaStream er en verdensledende produsent og distributør av kullsyremaskiner.

De operer i 45 land, og deres produkter er tilgjengelige hos mer enn 70 000 forhandlere fordelt på fem kontinenter.

SodaStream lar brukerne forvandle vanlig springvann til boblevann og smakstilsatt boblevannvann.

Sodastream boblevann tilbyr forbrukerne et innovativt alternativ for forbrukere som ønsker å redusere bruken av engangsflasker og bokser.

Les mer på SodaStream.com

Powered by Labrador CMS