Kjøkkensjef Jimmy Øien og alle de andre permitterte på Restaurant Rest i Oslo lager mat for vanskeligstilte i Oslo – i samarbeid med Kirkens Bymisjon. Her er kokkene Erik Sebastian Dessen (fra venstre), Christopher Andre Grude Christiansen, Jimmy Øien og Leopold Prytz Roze sammen med en fra Kirkens Bymisjon. (Foto: Rest)

Kokkedugnad for vanskeligstilte

Hva gjør du når restauranten må stenges på grunn av koronareglene? Jo, du står på videre, og lager i stedet mat til vanskeligstilte.

Publisert

– Vi måtte finne på noe – i stedet for å ikke gjøre noen ting, sier Rest-gründer Jimmy Øien.

På lag på Kirkens Bymisjon

Det er ikke hver dag han får servert middag - laget av noen av Norges aller beste kokker. (Foto: Rest)

Derfor stilte hele Rest-staben på åtte personer seg til disposisjon, og i samarbeid med Kirkens Bymisjon lages det mat for dem som ikke har så altfor mye å glede seg over i hovedstadens gater.

Så langt har Rest-gjengen servert sju ganger – til godt over 400 personer, som selvfølgelig setter stor pris på å få servert mat fra kokkene på en av landets aller mest anerkjente restauranter.

– Hovedstaden er stengt ned til langt ut i januar. Så dette vi vil fortsette med, legger Øien til.

Les også: Matprisen 2020; Rest kåret til «Årets kjøkken»

Vil ha med flere restauranter

Erik Sebastian Dessen og Jimmy Øien lager mat til vanskeligstilte i Oslo. Nå oppfordrer de andre Oslo-restauranter til å være med på dugnaden. (Foto: Rest)

Nå oppfordrer Øien flere restauranter til å være med på dugnadslaget.

– Nesten alle restaurantene i hovedstaden har måttet permittere alle ansatte. Nå ønsker vi enda flere med på laget – slik at enda flere kan gjøre dagen bedre for dem som normalt ikke har så gode dager, sier Øien.

Les også: Matsvinn på gourmetmenyen hos Rest i Oslo

God sponsing fra sentrale aktører

– Hvordan serveres det, og hva med råvarene?

– Det har ikke vært noe problem å få støtte til et slikt tiltak. Vi har blitt sponset av flere sentrale aktører, som også vil være med dette laget – som for eksempel Augusta Arnesen, Culina, Annis Pølsemakeri og Coop, svarer kjøkkensjefen på Rest.

– Og hva serveres?

Erik Sebastian Dessen er klar med desserten. (Foto: Rest)

– Det meste; for eksempel biff, hønsefrikasse og kongekrabbesuppe med kraft fra MS Donna i Asker. Og nå når det nærmer seg julehøytiden lager vi selvfølgelig julemat og riskrem, sier initiativtaker Jimmy Øien.

Les også: MS Donna i Asker vil utnytte hele kongekrabben

Les også: Vi kan ikke ha hjemmekontor, vi må stenge dørene!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS